NA24.no

Juling etter pengeinnsamling

Sist oppdatert:
CanArgo bekrefter at de må hente friske penger. Aksjen stuper.

NA24 skrev i midten av mars at revisor stiller spørsmål knyttet til videre drift i CanArgo. I forbindelse revisors innberetning tilknyttet årsrapporten ble det kjent at revisor har gitt anmerkninger utover det vanlige rundt selskapets grunnlag for fortsatt drift.

NA24 - din næringslivsavis

Revisorselskapet L.J. Soldinger Associates at CanArgo ikke har midler til å dekke forretningsplanen eller drifte selskapet gjennom 2008.

Les mer: Sår tvil om fremtiden til oljemygg

Søker penger
Ledelsen selv estimerer ifølge revisor, at tilgjengelig kontantbeholdning kan holde driften i gang til tredje kvartal i år. Selskapet er også underlagt kreditorenes godkjennelse for å ta opp ytterligere lånefinansiering. CanArgo benytter selv ordet «fundraising» for å forklare hvilke finansieringsformer de søker. På norsk blir det pengeinnsamling.

Siden da har vært stilt spørsmål knyttet til om det kan komme en emisjon i oljeselskapet. Blant annet har Finansavisen skrevet at CanArgo går svangre med en emisjon på 100 millioner kroner. Det spekuleres også i at Arne Fredly kan være blant de som vil delta i emisjonen hvor det er anslått en tegningskurs på 50 øre per aksje.

Lite olje
CanArgo bekrefter at de har aktive diskusjoner i forbindelse med en finansieringsløsning, men presiserer at det ikke er inngått noen avtale. Oslo Børs innførte en pause handelen i oljeaksjen før børsåpning mandag. Børsen undersøkte om det forelå ulik informasjon i markedet.

Samtidig har Finansavisen fått tre anonyme brønningeniører til å gå gjennom de foreløpige resultatene knyttet til brønntesting ved en av brønnene i Manavi-feltet i Georgia. Brønnene ved dette feltet har ved flere anledninger skuffet både selskapet og dets aksjonærer.

Les mer: Slakter oljemyggen Canargo

Aksjen får juling
Selskapet skal komme tilbake med mer informasjon ved en senere anledning.

Aksjekursen i CanArgo faller 19,64 prosent til 1,35 kroner etter at Oslo Børs har opphevet børspausen. Oslo Børs vil fortsatt følge nøye med på prisstillelsen i aksjen og har overført CanArgo til spesiell observasjon frem situasjonen er ytterligere klarlagt.

Følg CanArgo-aksjen her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere