Julius i retten – igjen

Krangler så bysta fyker - om moms.

23.06.08 15:12

Dyreparken og Skattedirektoratet krangler så busta fyker om momsfradrag for attraksjoner som Julius og tigeren og de nyfødte løveungene.

NA24 – din næringslivsavis

I dag startet ankesaken mellom Skattedirektoratet og Kristiansand dyrepark. Skattedirektoratet gikk i fjor høst på et sviende nederlag i Kristiansand tingrett. Dyreparken hadde gått til sak mot Skattedirektoratet og krevd 8,5 millioner momskroner tilbakebetalt. Dyreparken vant saken klart.

Vil ha fradrag
Dyreparken mener at parken bør få momsfradrag for investeringer i attraksjoner som Julius, tigeranlegget og det nye Afrika-området som nå inneholder fire nyfødte løveunger. Alle verdifulle attraksjoner for parken.

Grunnen til at parken krever fradrag, er at slike investeringer er en forutsetning for salg av momsbelagte varer som suvenirer og matvarer i parken.

Stor betydning
- Dette er en prinsipiell viktig sak for oss, spesielt når det gjelder fremtidige investeringer. Saken har også stor betydning for de andre fornøyelsesparkene i Norge, sa Reidar Fuglestad, konserndirektør i Kristiansand Dyrepark i forkant av rettssaken til NA24 Kristiansand.

Skattedirektoratet tapte saken klart, og ble også dømt til å betale saksomkostningene til Dyreparken. Det avholdt ikke direktoratet fra å anke saken, og først i dag, etter nesten trekvart år, startet ankesaken i Agder Lagmannsrett.

- Vi vil ha prøvet den på nytt, for vi mener at dommen ikke er riktig, det er ikke så mye mer å si enn det. Vi mener at dette bildet ikke er så klart. Vi er i et vanskelig grenseområde, og vi mener det er en sak som er verd å prøve i en høyere instans, uttalte Johan von der Fehr, avdelingsdirektør i Skattedirektoratet da det ble kart at de ville anke saken.

15 milliarder!
Det er store verdier som står på spill. Skulle Dyreparken vinne frem, vil det få stor betydning for parken og andre fornøyelsesparker i Norge. Totalt kan det dreie seg om over 15 milliarder kroner, viser et anslag fra Dyreparkens advokat Per Oskar Tobiassen. Dette er basert på at det er kommet inn over 3000 krav mot staten etter at rallykjører Ludvig Hunsbedt slo staten i Høyesterett i 2003.

Saken behandles i Agder lagmannsrett i fem dager.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag