*Nettavisen* Økonomi.

Justerer ned oljeinvesteringene

Den lave oljeprisen har fått internasjonale oljeselskaper til å kutte i investeringsbudsjettene.

14.01.09 09:17

Det viser signalene fra det store uavhengige oljeselskapet Talisman Energy Inc. Og USAs tredje største oljeselskap, ConocoPhillips.

NA24 - din næringslivsavis

Talisman lå sent tirsdag kveld norsk tid frem sin investeringsramme for 2009, og den lød på 3,6 milliarder dollar, som er en reduksjon på hele 18,2 prosent sammenlignet med budsjettet for 2008. Selskapets budsjett for leting- og utvikling i 2008 var på 4,4 milliarder dollar.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Talisman sier at de baserer budsjettet på en gjennomsnittlig oljepris på 40 dollar per fat av kvaliteten Western Texas Intermediate som handles på råvarebørsen i New York. Videre er bdusjett lagt ut fra en gasspris på 5 dollar per million btu på Nymex.

Selskapets forsvarer investeringskuttet med at de prioriterer å holde på sine finansielle muskler og fleksibilitet i en periode med lave priser.

Også ConocoPhillips ga tirsdag kveld indikasjoner på at de kommer til å reduserer investeringsnivået i 2009. Selskapet sa i fjor høst at de forventet å holde samme nivå som i 2008, men selskapets konsernsjef James Mulva sa tirsdag at de vil bli redusert noe.

ConocoPhillips hadde i 2008 et investeringsbudsjett på 15 milliarder dollar. Selskapets endelige investeringsbudsjett vil bli lagt frem om en ukes tid, melder Reuters.

Begge selskaper legger vekt på at allerede pågående og planlagte flerårige prosjekter vil bli fortsatt.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Få næringslivsnyheter direkte på mobilen: Send NA24 START til 1930 (tjenesten koster kr. 4,- per melding).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.