NEW YORK (Nettavisen): Justisdepartementet planlegger et søksmål for å blokkere AT&Ts oppkjøp av Time Warner, melder CNN – et mediehus som for øvrig er eid av nettopp Time Warner.

Avtalen om oppkjøpet ble annonsert i oktober 2016. AT&T vil betale 700 milliarder norske kroner for Time Warner, som også eier HBO og Warner Bros.

AT&T har forberedt seg på at justisdepartementet vil forsøke å stanse oppkjøpet og er allerede i gang med de juridiske forberedelsene før saken kommer opp i rettsvesenet.

Toppsjef Randall Stephenson sa i forrige uke at AT&T vil be om en rask høring.

I slike gigantoppkjøp er det normalt bekymringer for forbrukernes beste interesser som motiverer myndighetene til å blokkere dem. Justisdepartementet vil trolig hevde at AT&T vil få en urettferdig konkurransefordel gjennom å eie flere kanaler og en stor kanaldistributør.

I dette tilfellet gjelder oppkjøpet også en TV-kanal som president Donald Trump har ytret seg meget kritisk mot i mange måneder.

Så sent som i forrige uke skrev han på Twitter at «Mens jeg var på Filippinene ble jeg tvunget til å se på CNN, noe jeg ikke har gjort på mange måneder, og igjen innså jeg hvor dårlig og falskt det er. Taper!».

Lederen for justisdepartementets antitrustavdeling, Makan Delrahim, benekter imidlertid at president Trump har blandet seg inn i behandlingen av denne saken.

Aksjekursen til Time Warner falt mandag 1,14 prosent eller 1,01 dollar til 87,71 dollar per stykk.

De store indeksene gikk imidlertid alle opp. Dow Jones steg med 0,31 prosent eller 72,09 poeng til 23.430,33 poeng, mens Nasdaq endte på 6790,71 poeng etter en pluss på 7,92 poeng eller 0,12 prosent. Standard & Poor 500 steg 3,29 poeng eller 0,13 prosent til 2582,14 poeng.