Kabeltyveri stanset London-trafikk

Foto: (Scanpix)

Togtrafikken ble forsinket fordi tyver rappet med seg flere hundre meter med kabler.

18.02.08 13:40

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Britisk transportpoliti melder at 400 meter med kraft- og kommunikasjonskabler ble rappet tidlig tirsdag, ifølge BBC.

NA24 - din næringslivsavis

Kabeltyveriet påvirket signalsystemet, noe som førte til at det ble flere forsinkelser for togene i London.

-Tyveri av kabler er ikke offerløs kriminalitet og hendelsen denne morgenen viser tydelig forsinkelsene og problemene passasjerene får med denne typen kriminalitet, sier Peter Goodchild hos politiet, ifølge BBC.

Skraphandlere har blitt bedt om å være ekstra oppmerksomme samt kontakte politiet om noen tilbyr dem å kjøpe kabler.

De siste årene har råvareprisene opplevd en kraftig økning, noe som har ført til at det ikke bare er i London tyver stikker av gårde med ledninger.

Stakk av med nettet
I Vietnam har tjuvradder tidligere stjålet 98 kilometer fiberoptisk kabel til telefon- og datattrafikk. Kabelen er en del av den såkalte TVH-kabelen som forbinder Thailand, Vietnam og Hongkong med resten av verden. Den amputerete ledningen står sammen med en annen rørledning for 82 prosent av all data som blir sendt til og fra Vietnam. Kanskje ikke helt uten grunn begynte vietnamesiske nettbrukere å klage på dårlige forbindelser.

Les mer: Katastrofalt kabeltyveri

Fire år med militærdiktatur og økonomisk vanføre har gjort Myanmar, verdens største riseksportør når landet fikk uavhengighet, til at av Asias fattigste land.

Elektrisk rulett
I Vietnams naboland Myanmar har politiet oppdaget at tyver har utnyttet seg av stadige strømbrudd som kan vare i opptil 20 timer av gangen. Noen ganger har tyvene her hatt uflaks ved at strømmen har kommet tilbake i det de sanket sammen kablene.

Tross at landet har enorme naturgassforekomster offshore har befolkningen tilgang til under ti prosent av strømmen per innbygger sammenlignet med nabolandet Thailand.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.