*Nettavisen* Økonomi.

Kalddusj på Wall Street

Foto: (Scanpix)

Negativt på USA-børsene etter gårsdagens rekorddag.

04.08.09 15:43

Mandag steg S&P 500 over 1.000 poeng for første gang i år, mens Nasdaq-børsen putret over 2.000 poeng. Tirsdag faller indeksene tilbake etter børsåpning.

NA24 - din næringslivsavis

Den brede S&P 500 faller 0,42 prosent til 996,68 poeng, mens teknologibaserte Nasdaq faller 0,47 prosent til 1.998,78 poeng. Dow Jones Industrial faller 0,23 prosent til 9.266,43 poeng.

- Markedet er klart for en pause med velkommen gevinstsikring etter gårsdagens rally, sier sjeføkonom Peter Cardillo ved Avalon Partners i New York til Reuters.

Fallende råvarepriser
Råvareprisene, som bidro til det kraftige løftet mandag, faller tirsdag. Prisene på råolje steg i går til over 72 dollar fatet, men har i løpet av dagen falt tilbake. Et fat råolje med levering i september omsettes for 70,45 dollar på råvarebørsen i New York.

I Asia var det en blandet dag på børsene, mens de europeiske børsene har vært negative tirsdag. Dette skjer blant annet etter at den sveitsiske storbanken UBS rapporterte nok et negativt kvartalsresultat tirsdag morgen.

Inntektsfall
Tirsdag ettermiddag offentliggjorde det amerikanske handelsdepartementet tallene for husholdningenes private inntekter og forbruk. Det private forbruket havnet i juni på 0,4 prosent, noe som var sterkere enn forventede 0,2 prosent. De personlige inntektene falt imidlertid 1,3 prosent, mens det var ventet en nedgang på 1,0 prosent i juni.

- Disse månedlige inntektsog forbrukstallene er indikatorer som vil brukes til å revidere de foreløpige BNP-tallene. Det ventede inntektsfallet denne måneden skyldes et bortfall av utbetalinger fra regjeringens finanspolitiske stimulansepakke. Det er gode muligheter for at forbruksveksten i juni var høyere enn forventet, noe som kan gjøre at BNP-veksten i andre kvartal blir justert opp når første revisjon kommer om noen uker, skrev Nordea Markets på forhånd.

Senere på dagen legges det frem en ny rapport om igangsatte boligsalg i USA, såkalte pending home sales. Det er ventet en oppgang på 0,6 prosent for juni fra foregående måned.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.