NA24.no

Kamp om pengekisten

Sist oppdatert:
Det er full krangel i eiendomsselskapet E-Star om hvordan 600 millioner kroner skal investeres.

- Vi ønsker å holde oss til den opprinnelige planen med å investere penger i Øst-Europa og tilbakebetale noe til eierne, sier konsernsjef Niels Troen i eiendomsselskapet E-Star til NA24.

NA24 - din næringslivsavis

På den andre ekstraordinære generalforsamlingen braker partene sammen torsdag denne uken. Da skal strategivalget avgjøres.

Forvaltningsavtale
En av hovedeierne, Storm Capital Ltd. som er et britisk hedgefond, forlangte egen ekstraordinær generalforsamling 16.september. Bakgrunnen er at fondet vil forvalte pengene i E-Star, med sin egen forvaltningsavtale og presenterte dette på møtet.

«I korthet går disse ut på å anvende overskuddslikviditet til aksjekjøp i undervurderte eiendomsselskaper primært i Øst-Europa», som det heter. Forslaget ble nedstemt med henstilling om å sjekke ut flere alternativer.

Representant for Storm, Morten Astrup, nektet å signere dokumenter fra møte. Han har heller ikke vært tilgjengelig for å kommentere denne saken.

Blusser opp
På den andre ekstraordinære generalforsamlingen skal eierne ta stilling til Storm eller styrets ønske. Det er å fortsette på den veien som opprinnelig var valgt med å kjøpe eiendommer i Øst-Europa, og noen tilbakebetaling til aksjonærene.

- Det koker ned til to alternativer, sier Troen til NA24, og viser til eget og Storm.

Han forteller at markedet har kollapset, og mange prosjekter som var legitime i fjor ikke lengre har livets rett den dag i dag.

- Men selskapet har bra med kapital som gir mange muligheter nå, legger han til

Russland
E-star Property ble etablert i april i fjor da et knippe investorer samlet sammen penger til eiendomsinvesteringer i Russland. En rettet emisjon skaffet selskapet 560 millioner kroner samme måned. Det var ikke mangel på vilje og selskapet har hatt ambisjoner om notert på minibørsen Oslo Axess. Finanskrisen har bremset planene.

Selskapets fokus har vært investeringer i eiendom med høy direkte avkastning eller «yield» som det heter på fagspråket hovedsakelig i Russland.

Dette skulle være trippel A bygg som kontor-, logistikk- og butikklokaler med solide leietakere. Det har kjøpt to bygg i Moskva og ett i St. Petersburg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere