NA24.no

Kamp på Oslo Børs

Sist oppdatert:
Resultatene fortsetter å strømme inn på børsen, men det er kjøpekåte selskaper som preger dagen.

SJEKK BØRSENE HER

Det går mot budkamp mot flere av det børsnoterte selskapene og det bidrar til å sende hovedindeksen opp 0,30 prosent til 384,89 poeng. Oljeprisen faller noe.

NA24 - din næringslivsavis

Det har ikke kommet noen signaler rundt Irans tilsvar til de vestlige kravene og det bidrar til å sende oljeprisen noe ned. Frykten for at Iran vil gå i strupen på USA og de andre vestlige landene gjør at oljeprisen likevel holder seg sterk. I dag er det mest fokuset rettet mot oljelagertallene fra USA. Kjøresesongen går mot hell, men stormene utenfor kysten av USA følges nøye av markedet. Den tropiske stormen Debby ligger å lurer i Atlanterhavet.

Et fat nordsjøolje med levering i oktober faller rundt 0,4 prosent til 72,99 dollar ved råvarebørsen i London.

Nedgangen i oljeprisen er med på å tynge Statoil og Norsk Hydro. Oljetungvekterne er ned henholdsvis 0,28 prosent til 175 kroner og 0,58 prosent til 171,50 kroner.

DNO-skuffelse
DNO topper taperlisten etter at de skuffer markedet med sitt resultat. Aksjen faller 4,55 prosent til 10,50 kroner etter en drøy times handel.

- Produksjonen kom inn på 14.470 fat per dag mot vårt estimat på 14.780 fat per dag. Dermed endte omsetningen på 359 millioner kroner mot forventet 376 millioner kroner. EBITDA for kvartalet lå på 168 millioner kroner mot vårt estimat på 207 millioner kroner. En del av avviket skyldes at selskapet har lagt inn høyere letekostnader enn vi forutsatte, skriver DnB NOR Markets i sin morgenkommentar.

Selv om nettoresultatet var på linje med konsensus blant analytikerne, var produksjonen noe skuffende.

- Selskapet har revidert produksjonsanslaget for 2006 til 15.000 fat per dag. Vi var på forhånd tilbakeholdne på kort sikt på grunn av muligheten for at selskapet ville skuffe i forbindelse med rapporteringen. Noe lengre frem venter vi bekreftelse av en positiv utvikling i Nord-Irak, fortsetter DnB NOR Markets og gjentar kjøp med kursmål på 16 kroner per aksje.

Inmeta er et annet selskap som skuffet markedet med sine tall for andre kvartal. Aksjen faller 3,69 prosent til 3,13 kroner.

Mot en budkamp
Det meste dreier seg likevel om alle kjøpene denne dagen. Prosafe både fått konkurranse om Petrojarl og en ny storaksjonær.

Teekay har kjøpt alle aksjene Petroleum Geo Service hadde i Petrojarl. Dermed sitter ikke PGS med noen eierinteresser i det utfisjonerte selskapet. Teekay har kjøpt flere aksjer og sitter med 11,25 millioner aksjer i Petrojarl, det tilsvarer 15 prosent av de utestående aksjene. Det er ikke kommet frem hvilke andre aksjonærer som har solgt sine aksjer til Teekay. Prisen Teekay betalte er 60 kroner pr. aksje.

Fra før sitter Prosafe med like i underkant av 30 prosent av Petrojarl, og betalte 50 kroner pr. aksje. Dermed går det mot en budkamp om Petrojarl.

Bergesen Worldwide var først trukket frem som en mulig budgiver på en større aksjepost i Petrojarl, men overrasker markedet med å sluke rundt 15,3 prosent av Prosafe. Det er blant annet tidligere storeier og Consafe-gründer J. Christer Ericsson som har solgt sine aksjer til Bergesen. Ericsson fikk Prosafe-aksjer som oppgjør for Consafe, da Prosafe slukte selskapet tidligere i år.

Petrojarl topper vinnerlisten med en oppgang på 14,29 prosent til 62 kroner, mens Prosafe stiger 7,71 prosent til 405 kroner.

Riggkontrakt
Awilco Offshore blir løftet av at selskapet har sikret seg en intensjonsavtale for jack-up riggen Wilcraft. Avtalen strekker seg over 13 måneder, med en opsjon til 24 måneder, og er verdt mellom 101 og 186 millioner dollar. Kontraktsverdien er avhengig av hvor lenge oppdraget vil vare. Oppstart er første kvartal 2007 og riggen er under bygging ved KeppelFels i Singapore med levering i fjerde kvartal 2006.

AWO-aksjen stiger 7 prosent til 53,50 kroner. SeaDrill blir løftet 3,25 prosent til 79,75 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere