NA24.no

Kampen om Morgan

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Mediene kjemper om Morgan Andersen, men selv sier han knapt et ord.

Dømt for dokumentforfalskning og falsk politianmeldelse i tingretten, men hovedpersonen selv har vært knepen overfor mediene. Morgan Andersen har vært i vinden i 2008.

NA24 Propaganda - landets største medienettsted

Rettssaken rundt Morgan Andersen har fått både store og små redaksjoner til å rydde forsideplass. Forfalskede kontrakter, storstjernen John Obi Mikel, angivelige drapstrusler og to av verdens største fotballklubber. Stikkord som fenger både mediene og publikummet. Det har medført at norske medier i løpet av ni (9) dager i februar skrev 1866 artikler om den tidligere Lyn-direktøren fra Østfold.

Les også: Morgan får 1,2 mill i sluttpakke

Norgesmester
Og Norgesmester i skriverier om Morgan Andersen er hans egen lokalavis Fredriksstad Blad.

- He-he, er vi det? Du verden. Det er ikke unaturlig at den største avisen i hjembyen til Morgan Andersen vinner den statistikken. Det har jo naturligvis vært stor interesse for saken her. Debatten har vært levende i byen og mange som har hatt meninger om den saken, sier nyhetsredaktør i avisen, Hans-Petter Kjøge til NA24 Propaganda.

Fredrikstad Blad skrev 42 artikler om rettssaken de ni dagene den pågikk, viser et søk Retriever har gjort for NA24 Propaganda. Sunnmørsposten kommer på en andreplass med 40 oppslag, mens Aftenposten, Demokraten og Bladet Tromsø deler tredjeplassen - alle med 39 oppslag.

Les også: Morgan slipper fengsel

Forfalskning og fotball
- Hva er det som gjør denne saken så fascinerende for mediene?

- Det er flere forhold. Det ble en tiltale og dom for forfalskning og et område mange har et forhold til - norsk toppfotball. Og når en så kjent aktør blir tiltalt for et slikt forhold vekker det stor interesse, forteller Kjøge.

Mens rettssaken har pågått har Morgan Andersen nektet mediene å fotografere ham. I tillegg har han heller ikke gitt intervjuer under og etter rettssaken, med ett unntak - til nettavisen Seher.

- Vi har bare forholdt oss til det han har valgt å gjøre. Vi har spurt om intervju noe han har avvist, og det må vi jo bare respektere, slår Kjøge fast.

For familien
Familiens ve og vel var årsaken til at Andersen og hans advokat Cato Schiøtz la ned fotoforbud av Morgan Andersen i anledning rettssaken.

- Det skyldes hensyn til familien. For hvis han hele tiden forfølges av fotografer ville det medføre økt fokusering på hans person og en ekstra påkjenning for familien hans, forteller Schiøtz.

- Med nesten 2000 oppslag gjennom ni dager - føler du dere har lyktes med den strategien?

- Ja, det er klart, svarer advokaten som ikke kjenner til hvorfor Seher var eneste mediet som hadde intervju med Andersen onsdag.

Av de nesten 2000 oppslagene handlet ikke alle om rettssaken mot Andersen. Også eventuelle saker om spillerkjøp og lignende kommer med i søket Retriever har gjort for NA24 Propaganda.

Har du medietips - ta kontakt med NA24 Propaganda.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere