*Nettavisen* Økonomi.

Kampflybasen på Ørland blir flere milliarder dyrere

ØRLAND 20020117 : Forsvarsminister Kristin Krohn Devold besøker Luftforsvarets hovedflystasjon på Ørland. F-16 fly fra 338-skvadronen i lufta under besøket. Foto: Gorm Kallestad (NTB scanpix)

Nye beregninger viser at utbyggingen av den nye kampflybasen på Ørland blir minst like dyr som anslaget for alternativet i Bodø.

Ifølge en artikkel i fagbladet Forsvarets Forum som ble publisert onsdag i forrige uke, er kostnadene for Ørland beregnet å bli hele 3-4 milliarder kroner høyere enn den opprinnelige rammen på 5 milliarder kroner.

Sjefen i Forsvarsstaben, generalløytnant Erik Gustavson, understreker imidlertid at Forsvaret regnet med at det ville komme overskridelser, blant annet på grunn av skjerpede krav til sikring av stasjonen og de nye kampflyene fra de amerikanske produsentene.

En generell prisøkning i byggebransjen, større omfang på bygg og operative flater enn opprinnelig planlagt, samt lengre rullebane bidrar også til at sluttsummen vokser, skriver Aftenposten.

Kostnadsøkningen må legges fram for behandling i Stortinget.

– Påstander om at Ørland-løsningen kom til å bli dyrere enn antatt har blitt avvist av nåværende og forrige statsråd. Det viser seg at Stortingets informasjon sannsynligvis ikke er riktig, og at vedtaket i 2012 er fattet på feil grunnlag, sier Ellingsen til NRK.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag