*Nettavisen* Økonomi.

Kamphanene er gode venner

Øystein Stray Spetalen kalte Idar Kreutzer «udugelig» og «feig». Men hevder de er gode venner.

03.04.08 16:07

- Jeg tror Kreutzer og undertegnede har felles interesser i Norske Skog, og derfor er vi gode venner og jobber begge for aksjonærenes beste i selskapet, sier Øystein Stray Spetalen i Norske Skog til NA24.

NA24 - din næringslivsavis

Under den ekstraordinære generalforsamlingen i Norske Skog i januar gikk det en kule varmt. Spetalen mente nesteleder Idar Kreutzer i valgkomiteen var feig.

Felles mål
Storebrand-sjefen Idar Kreutzer sa til NA24 for noen uker siden at han ikke ville kommentere den syrlige karakteristikken fra Spetalen.

Torsdag ble det kjent i Dagens Næringsliv at Kreutzer stiller sin plass til disposisjon som nestleder i valgkomiteen i selskapet.

- En uenighet fører bare til sterkere enighet senere, bare man har felles mål, sier Spetalen til NA24 etter at dette ble kjent.

Spetalen, Ove Gusevik, og finansmannen Petter Stordalen eier 5,94 prosent av Norske Skog gjennom investeringsselskapet Unionen.

Klikk på bildet for å forstørre.

God jobb
Lars Grøholt satt som styreleder i Norske Skog fra sommeren 2002 til han ble avløst av Kim Wahl i slutten av april i fjor.

- Idar Kreutzer gjorde en god jobb da han fikk inn Kim Wahl som styreformann og brøt med det skogdynastiets makt i selskapet, sier Spetalen.

Storebrand-sjefen Idar Kreutzer har ikke besvart NA24 henvendelse.

Styreplass
Spetalen er klokkeklar på at Kreutzer burde innstille representanter fra Unionen i styret i Norske Skog siden de var største aksjonær under generalforsamlingen i januar.

- Stordalen, Gusevik og jeg kan tilføre Norske Skog betydlig finansiell og operativ kompetanse, sier han og legger til at de har analysert selskapet nøye.

- Vi vet at dersom vi slipper til skal vi klare å skape store aksjonærverdier, sier han.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: André Clark Utvik

Halvering
Unionen-kameratene betalte angivelig rundt 40 kroner per aksje i Skogen.

Samme dag som trioen presenterte sin «plan» på Aker Brygge 11. desember gikk aksjekursen på 47,30 kroner og hele19 milliarder kroner i omsetning i aksjen.

Siden har den falt som en stein. Torsdag er aksjen ned ni prosent, og omsettes til rundt 20 kroner. Selskapet prises til 3,8 milliarder kroner og det gir et papirtap til Unionen på en kvart milliard kroner så langt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.