NA24.no

Kamphaner kjemper om jentene

Sist oppdatert:
Rivalene VIF og Lyn kniver om hvem som får et kvinnelag i Toppserien først.

Med TV 2, VG og P4 på laget skal den norske kvinneligaen bygges opp både innad og utad de kommende sesongene.

Håpet er at sponsorer og publikum skal strømme til, og at vi skal få Europas beste kvinneliga.

NA24 - din næringslivsavis

Kan gi flere tilskuere
Og i kulissene jobber både Vålerenga og Lyn for å komme med i kvinnetoppen.

- Vi har en drøm om å komme med i toppen av norsk fotball sammen med FC Lyn Oslo, sier styremedlem Petter Normann Hansen i Lyn Fotball til NA24.

I fjor debuterte klubbens kvinnelag i serien, og i år spiller de i 4. divisjon. Lyn har 22 lag på jentesiden, samarbeider med Koll og rekrutterer elever fra Idrettshøyskolen til A-laget.

- Jeg tror Lyn som klubb kan tjene på å både ha et kvinne- og herrelag i den øverste serien. Det kan gi langt flere tilskuere på kampene, og skape større interesse for klubben vår, sier han.

- Men vi må skape resultater først, fastslår han.

Vil ha to lag innen 2013
På andre siden av byen spiller man kortene tettere til brystet. Vålerengas kvinnelag har kjempet om opprykk til 1. divisjon de to siste årene, og vil komme med blant de nest beste før 2009-sesongen.

- Damestyret har satt som mål at Vålerenga i 2013 skal ha to lag i toppen, ett på herresiden og ett på damesiden. Vi mener dette vil være bra for klubben som er for alle, og bra for Vålerengas profil, heter det i årsberetningen fra styret.

Og damestyret legger til:

- Sammenlignet med herresiden kommer man langt med relativt beskjedne midler, og disse skal vi skaffe.

Arsenal og Lyon
- Damestyret vårt jobber med å undersøke hvilket økonomisk grunnlag det er for å satse. Det er alt som foreløpig er bestemt av hovedstyret i klubben utover den satsingen vi allerede har, sier Vålerenga-leder Odd Skarheim til NA24.

- Men er det ikke en spennende tanke med to lag i de øverste seriene?

- Nå må vi først se hva damestyret kommer tilbake med. Jente- og kvinnefotball er en viktig del av Vålerenga, det er det ingen tvil om.

Lyns Petter Normann Hansen sier at Arsenal og Lyon er to europeiske klubbgiganter som satser på begge kjønnene. Og at dette vil kunne bli vanlig også i Norge.

- Vi håper å kunne nå toppen i løpet av fem-seks år. Men særlig vil det kunne bli tøft å ta steget opp fra 1. divisjon til Toppserien. Stabæk tok likevel et mye tøffere løft da de bygde seg opp fra 4. divisjon til Tippeligaen, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere