Kan DU bli milliardær?

Foto: (Scanpix/Montasje)

Sjekk om du har det som kreves.

21.02.10 12:16

Mange har nok drømt om å bli milliardær, med de tilhørende mulighetene det fører med seg. Enten man ønsker seg et privatfly eller vil kjempe mot global oppvarming, er det ingen tvil om at en stor formue vil komme godt med. Ny forskning kan gi verdifulle tips om hvordan man skal få til nettopp det.

NA24 - din næringslivsavis

I en relativt fersk artikkel i Forbes forteller Shaun Rein, konsernsjef i China Market Research Group (CMRG), om deres forskning på hva som skal til for å tre inn i de superrikes rekker.

CMRGs kvalitative forskningsprosjekt besto i å intervjue dusinvis av milliardærer, med sikte på å finne ut om de hadde noe til felles, og eventuelt noe som skilte dem fra mannen i gata.

Tre fellestrekk
I fem år intervjuet forskerne alt fra de mest mediesky kinesiske eiendomsbaroner, til IT-gründere med hang til stjernespekkede fester. I tillegg til en god porsjon flaks og riktig timing, kom forskergruppen frem til tre egenskaper som nær sagt alle de spurte hadde til felles.

Den første av disse var at de steinrike forretningsfolkene aldri var redde for å mislykkes. Man blir ikke milliardær av å holde seg til en trygg ni til fire jobb, og for å bikke en milliard i formue må det vanligvis en stor dose kalkulert risiko til.

Relatert til dette hadde alle sammen driv til å komme i gang igjen etter at de hadde mislyktes, noe alle de spurte hadde gjort minst en gang på et eller annet tidspunkt i karrieren. Flere hadde opplevd å lykkes, for så å se hele rikdommen forsvinne under føttene sine, uten at de mistet driven som gjorde det mulig å lykkes en gang til.

Kreativitet
Det andre fellestrekket var at de var flinke til å se kreativt på problemer. Alle var flinke til å tenke kritisk rundt mulige løsninger på utfordringer, for eksempel intervjuet de en oljebaron som kom opp med ideen om å selge dagligvarer på bensinstasjoner. Friske ideer som går mot konvensjonene i en bransje er en nøkkel til å gjøre det stort.

Imidlertid kan det være vanskelig å få gjennomført vågale, nye ideer uten å ha noen som støtter seg. Den tredje tingen nær sagt milliardærene dro frem var hvor viktig det var å ha en god ektefelle. Det krever enormt mye av en person starte opp et revolusjonerende nytt selskap, eller drive et gigantisk et, og da er det en nær sagt uvurderlig hjelp å ha en person som alltid stiller støttende opp og tror på ens ideer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.