NA24.no

Kan få flere tusen tullesøknader

Oppfordringen på Facebook om å søke stillingen som administrerende direktør i Helse Midt-Norge, kan komme til å medføre en papirflom for det regionale helseforetaket.
Oppfordringen på Facebook om å søke stillingen som administrerende direktør i Helse Midt-Norge, kan komme til å medføre en papirflom for det regionale helseforetaket.
Sist oppdatert:
- At jeg er ufør er vel ingen hindring for jobben? Regjeringen oppfordrer jo uføre til å jobbe.

Tusenvis av nordmøringer kan komme til å søke direktørjobb, da stillingen som administrerende direktør i Helse Midt-Norge RHF lyses ut.

Dette skjer etter bråket om hvor det nye sykehuset skal ligge.

Les mer: Innrømmer lovbrudd da sykehuset gikk til Molde

Dagens direktør Daniel Haga, som har vært omstridt etter sin inntreden, er som kjent bare konstituert i stillingen. I dag utlyses direktørstillingen i flere aviser. Deriblant i Tidens Krav.

Dette er imidlertid ikke alene nok til at det kan komme til å bli rekordsøkning fra Nordmøre. Det har en helt annen årsak, skriver Tidens Krav.

På Facebook-gruppa "Vi som vil ha Astrid Eidsvik tilbake i sykehussaken!" ble det nemlig fredag kveld lagt ut en oppfordring til gruppas nesten 11.000 medlemmer om å søke stillingen. Ideen kom fra Knut Egil Kjøl.

- Jeg syntes dette kunne være en god, fredelig demonstrasjon, sier Kjøl til Tidens Krav.

Og responsen uteble ikke. På kort tid hadde mer enn 100 medlemmer av gruppa trykt liker. Kvalifikasjonene er det også stor spennvidde i, røper kommentarene.

- Jeg har hærens kurs i akuttmedisin, skriver en.

- Førte velvillig opp sømlinja fra 84 som utdanning, skriver en annen, som angivelig har søkt.

Konstituert direktør Daniel Haga kan få kamp om stillingen fra i ytterste fall tusener av nordmøringer når stillingen nå lyses ut.

- Kanskje jeg skal søke også? At jeg er ufør er vel ingen hindring for jobben? Regjeringen oppfordrer jo uføre til å jobbe (mere), skriver en tredje.

Humoristisk
De fleste tar det hele humoristisk, og det er kanskje et godt utgangspunkt ettersom det i utlysningsteksten for stillingen blant annet heter; "Du må i perioder tåle stor arbeidsbelastning og likevel ha godt humør."

Knut Egil Kjøl viser tommelen opp for en fredelig demonstrasjon mot det regionale helseforetaket.

For øvrig beskrives stillingen som følger; "Dette er en meget spennende og krevende stilling hvor du vil få en unik mulighet til å påvirke utformingen av helsetjenestene i Norge. Som leder av det regionale helseforetaket får du ansvar for å skape tillit og sikre gjennomføringskraft til de strategiske prioriteringer og valg som fremtidens helseutfordringer krever. Det forventes stor evne til helhetstenkning; du må kunne balansere fagkunnskap, organisatorisk- /økonomisk forståelse og samfunnsinnsikt.

Halvannen måneds frist
Du bør ha erfaring fra ledelse på høyt nivå innen helsesektoren, og gjerne utdanning og arbeidserfaring som gjør at du kjenner spesialisthelsetjenesten godt. Du har god kunnskap om de utfordringer sektoren står foran og har erfaring fra beslutningsprosesser i offentlig sektor. Du vet hvordan du skal lose krevende prosesser i havn og har sterk motivasjon for denne type oppgaver. Du har lederegenskaper som gjør at du fremstår som trygg, kommuniserende og ansvarlig også i krevende situasjoner."

Søknadsfristen går ut 15. februar i år.

Her finner du utlysningen.

Les flere saker hos: Tidens Krav

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!


Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

Våre bloggere