NA24.no

Kan få skattesmell på 18 millioner kroner

Foto: NTB Scanpix
Sist oppdatert:
- Vi hadde et par milliarder i ledig kapital, og det var spennende med seilbåt, sier Stein Erik Hagen.

Stein Erik Hagens selskap Canica har saksøkt Skatt Øst for å få opphevet en straffeskatt på 18 millioner kroner i forbindelse med seilbåten «Canica» selskapet kjøpte.

Denne uken møttes de i retten.

Båten skulle opprinnelig koste 106 millioner kroner, men endte på nesten det dobbelte, 209 millioner kroner, skriver Dagens Næringsliv.

- Vi hadde et par milliarder i ledig kapital, og det var spennende med seilbåt, sier Stein Erik Hagen, ifølge avisen.

Yachten var hovedsakelig tenkt til utleie i high-end markedet. Da den sto ferdig først i 2004, hadde utleiemarkedet tørket inn. Canica ville kvitte seg med båten, og Hagen tilbød seg å kjøpe den til markedspris. Den ble taksert til 130 millioner kroner.

Differansen mellom kostpris og markedspris ønsket selskapet som fradrag i selvangivelsen det året, noe skattemyndigheten har nektet. Den mener Hagen brukte selskapet som et mellomledd for å finansiere egen luksus, og påførte selskapet en straffeskatt i 2011. Det kan gi Canica 18 millioner kroner i skattesmell, skriver DN.

Båten er 141 fot lang og bygget av Baltic i Finland.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere