NA24.no

Kan få sparken etter skitten billettkrig

Jacob Krogsgaard, Cimber Sterling, Adm. direktør
Jacob Krogsgaard, Cimber Sterling, Adm. direktør (Cimber Sterling)
Sist oppdatert:
Rundlurte Norwegian.

Nå er det startet en full gransking hos Norwegian-konkurrenten Cimber Sterling, og styreformann kan bli tvunget til sparke toppsjefen i selskapet.

Det kan bli utfallet av saken etter at det ble kjent at flere personer i flyselskapets toppledelse kjøpte hundrevis av kampanjebilletter hos Norwegian uten å møte opp, skriver borsen.dk.

Dronningen møtte ikke opp
Da Norwegian lanserte flybilletter i Danmark til kun én krone, utenom avgifter, ble de 3.000 billettene hurtig revet vekk. Men, de endte ikke til hvem som helst. Det var nemlig den danske konkurrenten Cimber Sterling som hadde kjøpt mange av billettene. Norwegian ante uråd da det første flyet var klart til avgang uten at det omtrent var passasjerer ombord, skrev Finansavisen (FA) mandag.

Navnene som har blitt oppgitt skal ha vært av typen «Ms Bjørn Kjos», «Mr Anders And», «dronning Margrethe» og «Austin Powers». I tillegg fant Norwegian ut at de navn som sto oppført som eier av kredittkortene billettene ble betalt med var personer i Cimber Sterlings administrasjon og ledelse.

Gransking
Cimber har nå satt i gang en gransking av saken, og ifølge avisen peker pilen i første omgang mot toppsjefen i selskapet, Jacob Krogsgaard. Han har kun sittet 20 dager i sjefsstolen i Cimber Sterling.

Krogsgaard har bedyret sin uskyld, men styreformann N.E. Nielsen i Cimber sier til Børsen at han nå vil la resultatene av undersøkelsen tale for seg.

Krogsgaard selv sier at undersøkelsen er rettet mot selskapets 850 ansatte for å avdekke hvem som eventuelt har kjøpt Norwegian-billettene uten å bruke dem.

- Vi spør nå alle medarbeidere om de har kjøpt billigbilletter. Dersom vår undersøkelse viser at noen fra min ledergruppe har medvirket eller oppfordret til å kjøpe disse billettene, vil det få naturlige konsekvenser, sier Krogsgaard til Børsen.

Mandag innrømmet Cimbers juridiske direktør, Alex Dyrgaard, at han har kjøpt billetter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere