NA24.no

Kan gå mot streikesommer for Ryanair


ER I FORHANDLINGER: Ryanair sier de forhandler med kabinpersonalets fagforeninger, men kaller kravene «meningsløse» og viser til at kabinpersonalet tjener opp i 40.000 euro i året (rundt 378.000 norske kroner).
ER I FORHANDLINGER: Ryanair sier de forhandler med kabinpersonalets fagforeninger, men kaller kravene «meningsløse» og viser til at kabinpersonalet tjener opp i 40.000 euro i året (rundt 378.000 norske kroner). Foto: Niall Carson (Pa Photos)
Sist oppdatert:
Fagforeningene trapper opp krigen mot det irske lavprisselskapet Ryanair i sommer.

Kabinpersonalet i Ryanair sier de om nødvendig vil følge pilotene ut i streik de nærmeste ukene, skriver Bloomberg News.

I et møte i Dublin onsdag samlet Ryanair-ansatte seg om en kravliste som blant annet omfatter en «lønn å leve av», mulighet for å få ubetalt permisjon, innstramming i bruk av vikarbyråer, ansettelseskontrakter som er i tråd med nasjonalt lovverk, gode pensjonsordninger og en stans i praksisen med at ansatte må betale for mat, vann og uniformer.

Kabinpersonale fra Spania, Portugal, Belgia, Nederland og Italia diskuterer å legge ned arbeidet i inntil tre dager, uttaler en representant for fagforeningen SNPVAC ifølge Bloomberg News.

Ifølge en representant for den spanske fagforeningen SITCPLA er avgjørelsen om streik tatt, og det kan bli arbeidsstans i juli.

Ryanair selv sier de er i gang med en omfattende forhandlingsrunde med kabinpersonalets fagforeninger. Samtidig sier selskapet at kravene som er fremmet er «meningsløse» fordi kabinpersonalet allerede tjener opp til 40.000 euro i året (rundt 378.000 norske kroner).

Les også: Streik i Sør-Europa kan gi tidenes kaossommer i luften

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere