NA24.no

Kan gå tom for drivstoff i Oslo, Bergen og Trondheim

Hvis meklingen ikke fører fram og transportarbeiderne går ut streik - kan det bety mangel på drivstoff for deg og meg (illustrasjonsfoto).
Hvis meklingen ikke fører fram og transportarbeiderne går ut streik - kan det bety mangel på drivstoff for deg og meg (illustrasjonsfoto). Foto: Morten Holm (NTB Scanpix)
Sist oppdatert:
Fare for a transportarbeidere går ut i streik.

Godsmeklingen fortsatte tirsdag på overtid etter at fristen gikk ut ved midnatt. Flere hundre ansatte i transportbedrifter landet rundt vil bli tatt ut i streik dersom meklingen ikke fører fram.

Tirsdag formiddag begynner et utfall å nærme seg, ifølge pressekontakt Bjørn Sandnes i Norsk Transportarbeiderforbund (NTF).

– Men det er ikke godt å si hvordan det ender, sier han til NTB idet meklingen er drøyt elleve timer på overtid.

Ifølge Sandnes må de ansatte i transportselskapene inntil videre gå på jobben som normalt.

Flere hundre i streikeuttak

Men blir det brudd, vil resultatet bli streik i transportbedrifter landet rundt.

– En streik vil kunne føre til drivstoffmangel i Oslo-området, Bergen og Trondheim, sier forhandlingsleder Linda Jæger i Yrkestrafikkforbundet (YTF).

Årsaken er blant annet at YTF sammen med LO-organiserte NTF ved en streik fra tirsdag vil ramme hele tankbilflåten til Gran Taralrud AS.

– Godssjåførene som er tatt ut i streik, kjører både langtransport og nærdistribusjon, blant annet transport av drivstoff. Det kan bli tomt for drivstoff i de streikerammede områdene allerede etter tre dager, opplyser Yrkestrafikkforbundet, som i første omgang tar ut 255 medlemmer ved en streik.

Stridstema

Transportarbeiderforbundet har på sin side varslet plassfratredelse for 417 av sine medlemmer i bedrifter. Varselet gjelder i tillegg 17 medlemmer i bedrifter som er bundet av direkteavtaler med forbundet.

Motparten er Norsk Lastebileier-Forbund og NHO Transport. Et av stridstemaene i forhandlingene skal være finansiering av etterutdanning for sjåfører. (©NTB)

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere