*Nettavisen* Økonomi.

Kan kutte solsubsidier

Foto: CRISTINA QUICLER (AFP)

Den nye tyske regjeringen kan kutte subsidiene.

01.10.09 10:38

Det er signalene som kommer fra talspersoner i det nye regjeringspartiet Fridemokratene i Tyskland. Det er den tyske næringslivsavisen Handelsblatt som siterer FDPs energitalskvinne Gudrun Kopp på at subsidiene til solenergibransjen vil bli satt under lupen.

Dette er også signalene som har kommet fra Italia de siste dagene. Blant annet uttalte undersekretæren i industriministeriet, Stefano Saglia, til Reuters mandag at regjeringen planlegger å gradvis redusere insentivpakkene til solenergi for å spare penger.

Den nye regjering i Tyskland som ledes av kristelig demokratene med Angela Merkel i spissen, skal vær e på linje med sin nye regjeringspartner FDP rundt solenergisubsidiene.

- Den nye regjeringen trenger å undersøke subsidiene for å sjekke om kostnytteforholdet er berettiget, sier kristelig demokratenes energi talsmann Joachim Pfeiffer til Handelsblatt.

Det norske solcellekonsernet REC ASA er blant selskapene som faller torsdag på signalene fra de ledende EU-nasjonene. REC var ned 3,7 prosent torsdag formiddag på en ellers positiv Oslo Børs.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag