Kan sette SAS på bakken

Om forhandlingene mislykkes går 1000 svenske SAS-ansatte ut i streik torsdag morgen.

03.10.06 15:23

Nordmenn på vei til Sverige kommer til å merke en eventuell streik.

- Det er en overvekt av svenske fly til Sverige, sier informasjonssjef i SAS Braathens, Kenneth Vikse, til NA24.

Uenige om arbeidstid
Om en konflikt bryter ut grytidlig torsdag 5. oktober får den svært store konsekvenser for SAS Sverige, melder svenske TT. Partene i flykonflikten mellom SAS Sverige og de kabinansatte i HTF har gjenopptatt forhandlingene.

Partene rundt forhandlingsbordet forsøker å få i land en kollektiv avtale for kabinpersonalet. Dersom ikke forhandlingene lykkes går drøyt 1000 kabinansatte ut i streik torsdag morgen.

HTF organiserer SAS Sveriges kabinansatte. På mandag sa de nei til medlemmenes tilbud. Det store spørsmålet er arbeidstiden.

Oslo-Stockholm
SAS Sverige holder på å kartlegge hvilke avgangar som blir berørt av en streik på torsdag morgen.

- Allerede i dag finner vi ut hvilke fly mellom Stockholm og Oslo som har svensk kabinpersonell. Fly med norsk kabinpersonell blir ikke berørt av streiken, sier Ulrika Fager, presseansvarlig ved SAS Sverige til TT.

Informasjonssjefen i SAS Braathens presiserer at det ikke er noen streik ennå, men han mener man bør vurdere å booke om dersom man har avtaler man må holde. Dersom det blir streik forsøker SAS å finne nye avganger eller gi pengene tilbake. Nordmenn som skal fly innenriks i Sverige kan også få problemer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.