*Nettavisen* Økonomi.

Kan stagge sjefenes lønn

Foto: Junge, Heiko (SCANPIX)

Kristins krisemilliarder skal ikke havne i feil lommer.

22.01.09 14:44

STATSMINISTERENS KONTOR (NA24): Regjeringen inviterte torsdag norske bedrifter og organisasjoner for finansnæringen til dialogmøte om kapitaltilgangen til næringslivet. På møtet la industrien fram sin bekymring om hvordan tilstanden er.

NA24 - din næringslivsavis

- Situasjonen er veldig, veldig alvorlig, sier Elisabeth Grieg hos Grieg International AS.

Grieg skisserer at det nærmest må en dugnad til mellom myndighetene, banknæringen og næringslivet.

- Regjeringen og bankene må sørge for at næringslivet får lån, og så må vi i næringslivet sørge for at aktiviteten holdes igang, sier Grieg.

Hun understreker at hun er svært glad for den gode dialogen mellom regjeringen, banknæringen og næringslivet forøvrig.

- Men situasjonen er veldig alvorlig, og erkjennelsen av alvoret synker mer og mer inn for hver dag som går, sier Grieg, som mener at både regjeringens krisepakke, som kommer på mandag, og den kommende kreditt-pakken, er to like viktige tiltak for å hjelpe næringslivet i Norge.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Jens Stoltenberg letter på sløret og forteller pressen at de planlegger flere pakker i tiden som kommer.

- Møtet i dag er veldig viktig for neste tiltakspakke. Tiltakspakken som kommer på mandag er allerede vedtatt, sier Stoltenberg, som ikke vil kommentere noe som helst knyttet til mandagens annonsering.

Mulige lønnsbetingelser
Arne Skauge hos Finansnæringens Hovedorganisasjon forteller til NA24 at krisepakken som kommer må bli på 60-80 milliarder kroner, og at det er full forståelse mellom regjeringen, industrien og bankene om markedets situasjon.

Han signaliserer også at krisemilliardene kan komme med restriksjoner knyttet til både utbytte og topplederlønninger og at dette er noe de må bli enige om.

Statsminister Stoltenberg og finansminister Halvorsen vil ikke kommentere spørsmål knyttet til lederlønninger og utbytte.

Toppmøte
Fra næringslivet deltok Elisabeth Grieg (Grieg International AS), Dag J. Opedal (Orkla), Morten Sveiverud (Moelven Industrier), Trygve Myrvang (Norges Råfisklag), Kjersti Kleven (John Kleven), Lars Løseth (Amfi-Gruppen), og Ole-Jacob Wold (Rica).

Klikk på bildet for å forstørre.

Finansnæringens organisasjoner var representert av følgende: Arne Skauge (Finansnæringens Hovedorganisasjon) og Arne Hyttnes (Sparebankforeningen).

Fra regjeringen deltok statsminister Jens Stoltenberg, finansminister Kristin Halvorsen, kommunal- og regionalminister Magnhild Meltveit Kleppa, næringsminister Sylvia Brustad og fiskeri- og kystminister Helga Pedersen.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Få næringslivsnyheter direkte på mobilen: Send NA24 START til 1930 (tjenesten koster kr. 4,- per melding).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.