Kan stoppe Hopalong-Kristin

Politiet vil stoppe plata til kringkastingsråd-medlem.

24.04.07 13:45

Politiets fellesforbund krever at CD-utgivelsen fra hip-hop- og ska-gruppen Samvirkelaget blir stoppet.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

- Politiets fellesforbund leverer en begjæring om midlertidig forføyning til Trondheim tingrett med krav om at utgivelsen av den neste CDen til gruppa Samvirkelaget skal stoppes, heter det i en pressemelding.

Vil bannlyse sangen
I den midlertidige forføyningen krever politiet at sangen ikke skal spilles offentlig.

– Vi ønsker å få slått fast at vanlige rettsprinsipp også gjelder politifolk. Alle er uskyldige til det motsatte er bevist, skriver lederen av Politiets Fellesforbund, Arne Johannessen i meldingen.

Bandmedlem Don Martin i Samvirkelaget avfeier det.

- Det er helt uaktuelt å la politiet bestemme hva som skal stå i tekstene våre. Dette er en låt som handler om at politiet feier ting under teppet, og så forsøker de å feie dette under teppet ved å sensurere tekstene våre også. Uansett hva som skjer kommer vi til å spille den på konserter, så da må de arrestere oss for å stanse det, sier han til Aftenposten.

Reagerer
Politiet reagerer på at en politimann henges ut i låten «Stopp volden» og at en politimann fra Trondheim politidistrikt navngis som ansvarlig for at Eugene Eijke Obiora døde under en arrest i fjor.

LES MER: Henger ut politimann

- Både å stemple en politimann under etterforskning som drapsmann og å navngi vedkommende, er et av de groveste overtramp jeg har opplevd, sa lederen av Politiets Fellesforbund, Arne Johannessen.

Don Martin sier de kommer til å spille sangen på konsertene sine, uansett hva politiet måtte mene.

Spesialenheten for politisaker har rutinemessig etterforsket Obiora-saken, der fire tjenestemenn var involvert.

Juridisk vurdering
- Politiets Fellesforbund har tatt avgjørelsen om å gå til retten på bakgrunn av en juridisk vurdering advokatene Kyrre Eggen og Jens Ove Hagen har gjort for forbundet, heter det i meldingen.

Vurderingen skal ha vært diskutert om hvor langt ytringsfriheten går i et slikt tilfelle.

- Generelt er ytringsfriheten vid i saker som har allmenn interesse, slik som denne der det dreier seg om påstått politivold/maktmisbruk, heter det fra Johannessen.

Bandet forsvarer dette med kunstnerisk frihet og avviser politiets fremstiling.

- Samvirkelaget må gjerne forsvare teksten sin med kunstnerisk frihet, men vi ønsker at det skal statueres at alt ikke er tillatt bare fordi det kan kalles kunst, skriver Johannessen.

Begjæringen om midlertidig forføyning blir levert til tingretten onsdag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag