NA24.no

Kan tape 50 mill på luksusboligen

Foto: Håkon Høgetveit (NA24)
Sist oppdatert:
Idar Vollvik risikerer nytt milliontap når han skal selge luksusboligen i Spania.

Gründeren Idar Vollvik skal selge luksusboligen i Marbella etter å ha bodd der i snart tre år.

NA24 - din næringslivsavis

Problemet til Vollvik er bare at boligmarkedet i Spania har sunket som en stein i den tiden Vollvik har bodd der. Sannsynligvis går han på et tap på flere titalls millioner når han skal selge.

Dermed vil problemene til Vollvik ytterligere forsterkes etter at det torsdag ble kjent at meglerhuset First Securities har tvangssolgt tre av Vollviks store aksjeposter og Vollvik selv bekreftet at han nå skal slutte med aksjehandel.

- Må barbere prisen
En eiendomsmegler, som ønsker å være anonym, med kjennskap til Vollviks luksusbolig sier til NA24 at Vollvik kan forvente å få et sted mellom 50 og 70 millioner for den over 2.000 kvadratmeter store boligen.

- Men tallet er nok nærmere 50 enn 70 millioner, sier han.

Ifølge flere rapporter har Vollvik brukt 80 millioner kroner på boligen og et betydelig beløp på arbeid i etterkant. Sannsynligvis har Vollvik brukt minst 100 millioner på boligen. Dette er en investering den skadeskutte investoren med andre ord kan se langt etter å få igjen når han nå skal selge.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Overfor NA24 vil ikke Vollvik gi noen antydning på hva han forventer av det kommende salget.

- Boligmarkedet i Spania har falt markant en del steder, gjelder dette også det eksklusive markedet som denne boligen befinner seg i, eller regner du med å tjene penger på boligkjøpet?

- Det vil historien vise!, skriver Idar Vollvik i en e-post til NA24.

Vollvik ønsker ikke å kommentere hvor mye boligen kostet eller hvor mye herligheten har kostet å få tilpasset egne ønsker.

- Finner ikke kjøpere i Norge
Odd Kalsnes, partner og megler i Privatmegleren, sier til NA24 at han tviler på at noen nordmenn er i stand til å legge ut den summen Vollvik sannsynligvis vil måtte kreve for boligen.

- Det er vanskelig å få noen til å bruke så mye penger i dagens marked. Jeg tror ikke noen her til lands vil betale så mye, og det er vel kun i Øst-Europa og noen arabiske land at man er villig til å legge ut den type penger, sier Kalsnes.

- Når det gjelder priser har alt falt kraftig. Det er heller ikke noe godt tegn for et salg nå.

Salg kan drøye lenge
En annen eiendomsmegler som kjenner Marbella godt er Knut Helge Nordbotn. Han står bak Spanord Eiendom, og har vært i området i en rekke år. Han vil ikke gi noe prisanslag på Vollviks bolig, men sier til NA24 at det ikke er lett å selge boliger i området nå.

- 2008 var, og jeg tror 2009 også vil være, kjøpers marked, sier Knut Helge Nordbotn, som står bak Spanord Eiendom.

- Selv med et marked på topp, for et par år siden, så en at flere bra eiendommer kunne stå til dels lenge for salg. Det samme er det nå, men med en lengre salgsperiode. Skal en selge må en påberope seg opp mot 6 til 12 måneder salgsperiode på enkelte eiendommer, fortsetter megleren.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere