*Nettavisen* Økonomi.

Kan unngå fotobokser med iPhone

Foto: (Nettavisen)

Apple inngår ny avtale med GPS-gigant.

Tirsdag er det klart at Apple har inngått en avtale med TomTom om å lisensiere TomToms innhold på verdensbasis, melder TomTom.

TomTom som er et selskap som leverer digitale kart til navigasjonssystemer til både selvstående enheter og mobiltelefoner. TomTom leverer også fotoboksvarslinger.

I dag kan man kjøpe TomToms forskjellige tjenester gjennom AppStore, men da må man ut med store summer.

Om dette vil forandre seg nå, gjenstår å se, ettersom ingen av partene vil si noe om avtalen bortsett fra at den er inngått.

Avtalen blir offentliggjort dagen etter Apples nye lansering. De som hadde håpet at Apple skulle lansere nye, spennende produkter måtte se seg skuffet.

Lanserte software
Istedet lanserte Apple en rekke softwareoppdateringen, samt blant annet høydefinisjonsskjermer til Mac-maskiner. Planen er at Apple skal stå sterkere i kampen med Microsoft, Google og Facebook i kampen om brukernes gunst.

En viktig del av den kampen, er å sørge for at utviklere plasserer sitt nye, store produkt hos sitt selskap først, som «Angry Birds» og «Shazam». Med mer enn 600.000 nedlastbare applikasjoner, er Apple ledende i den kampen.

- Det er ikke bare bare en kamp om brukernes hjerte og hjerne, men en kamp om å få utviklere til å legge den neste store applikasjon først og fremst til deres plattform, sier analytiker Charles Golvin til Bloomberg.

Skuffet markedet
At Apple ikke lanserte noe nytt, skuffet markedet på mandag.

Apples aksjer gikk ned 1,04 prosent samme dag som lanseringen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.