*Nettavisen* Økonomi.

Kanonlønn til Disney-sjef

Foto: (Disney)

Toppsjefen i Walt Disney har nesten doblet lønnen på et år.

13.01.07 11:47

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Toppsjef Robert Iger tjente i fjor 17 millioner dollar i lønn og bonuser for blant annet å ha ansvaret for Donald Duck, ifølge money.cnn.com.

NA24 - din næringslivsavis

Selve lønnen til toppsjefen var på to millioner dollar, men bonusen var på formidable 15 millioner dollar. Året før hadde han en lønn på 1,5 millioner dollar og en bonus på 7,74 millioner dollar.

Iger har etter at han overtok som toppsjef i Disney i 2005 flere aggressive og strategiske valg for selskapet. Blant annet har Disney under hans ledelse kjøpt Pixar Animation Studios, kuttet i selskapets filmsatsing og lagt produkter ut til salg på nettet.

Aksjekursen til Walt Disney Co. satte i går også bestenotering på et år. Aksjekursen klatret opp til 35,16 på NYSE og Credit Suisse har endret anbefalingen til sterkt kjøp, ifølge AP-

Analytikeren mener at selskapets høye kvalitet og tilpasningsdyktighet til nye teknologier gir aksjen muligheter for en klar oppside.

Disney som blant annet eier flere tv-stasjoner, fornøyelsesparker og et filmstudio har regnet med å få en omsetning på reklame og digitale nedlastninger på hele 700 millioner dollar i 2007.

Disse og flere andre valg har vist seg å være en suksess for selskapet. Aksjekursen har steget med sterke 46 prosent på de 16 månedene han har sittet i stolen.

Ved siden av lønnen og bonusene har Iger også fått en del frynsegoder, som flere millioner til sikkerhetsvakter og 411.000 opsjoner i selskapet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.