NA24.no

Kanontall fra Apple

Apple blåste forbi forventningene med en knallsterk kvartalsrapport onsdag. Aksjen stiger markant, tross lunkne utsikter fra selskapet.

HOUSTON (NA24): Apple Computer overrasket alle med en ekstremt sterk kvartalsrapport onsdag etter børsslutt.

Sterkt salg av både Macintosh-PCer og iPod-spillere bidrog til at resultat etter skatt steg fra 430 til 546 millioner dollar. Det utgjør 62 cent pr. aksje, mens markedet i snitt hadde ventet 51 cent, ifølge analysefirmaet Thomson First Call.

Omsetningen steg fra 3,68 til 4,84 milliarder dollar, mens analytikerne hadde ventet 4,67 milliarder.

Aksjen opp
Apple-aksjen har, i minuttene etter at tallene kom, steget rundt 5 prosent i handel etter børs.

Apple solgte 8,73 millioner iPod-spillere i kvartalet, en økning på 35 prosent fra samme kvartal i fjor.

Samtidig økte salget av Macintosh-PCer med 30 prosent til 1,61 millioner enheter. Intel-prosessorer er nå innført i hele produktlinjen.

Labre utsikter
Malurten i begeret er utsiktene for inneværende kvartal. Apple anslår et resultat på 70 til 73 cent pr. aksje, mens analytikerne hadde trodd på 77 cent i det tradisjonelt sterke julekvartalet. Apple anslår en omsetning på 6 til 6,2 milliarder dollar, også det lavere enn analytikernes tips på 6,44 milliarder.

Likevel ser det altså så langt ut som markedet i etterbørshandelen velger å fokusere mest på det sterke avsluttede kvartalet, og anser utsiktene som konservativt anslått fra selskapet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere