Kanontall fra Apple

Apple blåste forbi forventningene med en knallsterk kvartalsrapport onsdag. Aksjen stiger markant, tross lunkne utsikter fra selskapet.

HOUSTON (NA24): Apple Computer overrasket alle med en ekstremt sterk kvartalsrapport onsdag etter børsslutt.

Sterkt salg av både Macintosh-PCer og iPod-spillere bidrog til at resultat etter skatt steg fra 430 til 546 millioner dollar. Det utgjør 62 cent pr. aksje, mens markedet i snitt hadde ventet 51 cent, ifølge analysefirmaet Thomson First Call.

Omsetningen steg fra 3,68 til 4,84 milliarder dollar, mens analytikerne hadde ventet 4,67 milliarder.

Aksjen opp
Apple-aksjen har, i minuttene etter at tallene kom, steget rundt 5 prosent i handel etter børs.

Apple solgte 8,73 millioner iPod-spillere i kvartalet, en økning på 35 prosent fra samme kvartal i fjor.

Samtidig økte salget av Macintosh-PCer med 30 prosent til 1,61 millioner enheter. Intel-prosessorer er nå innført i hele produktlinjen.

Labre utsikter
Malurten i begeret er utsiktene for inneværende kvartal. Apple anslår et resultat på 70 til 73 cent pr. aksje, mens analytikerne hadde trodd på 77 cent i det tradisjonelt sterke julekvartalet. Apple anslår en omsetning på 6 til 6,2 milliarder dollar, også det lavere enn analytikernes tips på 6,44 milliarder.

Likevel ser det altså så langt ut som markedet i etterbørshandelen velger å fokusere mest på det sterke avsluttede kvartalet, og anser utsiktene som konservativt anslått fra selskapet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.