Kanskje du vil ha denne?

Foto: Christian Bakken (Nettavisen)

Hva skjedde med superboligen til Hallvard Flatland? Sjekk godbitene ingen ville ha.

06.03.10 14:53

I april 2007 la TV-kjendis Hallvard Flatland ut sin eksklusive murvilla i Øverbergveien på Nesøya med en prisantydning på 25 millioner kroner.

Eiendommen viste seg å være tung å selge til den prisen.

SE BILDEKARUSELL NEDERST I SAKEN

- Du vet aldri med boliger som denne, det kan ofte ta tid å få den riktige prisen, men det har vært god interesse så langt, så vi satser på et raskt salg, sa eiendomsmegler Finn Unneberg til Nettavisen i mai 2007.

Det var ord han måtte bite i seg. Eiendommen viste seg å være særdeles vanskelig å selge , og etter å ha vært av og på annonsesidene til Finn i lengre tid, ble den fjernet fra markedet. I eiendomsregisteret står Flatland fortsatt oppført som eier.

SELGE BOLIG? Finn megler

Mange av de dyreste og mest eksklusive boligeiendommene ligger på Nesøya, Snarøya eller Bygdøy - tre halvøyer i Oslo, Bærum og Asker.

Den aller råeste blant hyllevarmerne er en som aldri har vært annonsert på det åpne markedet. Dette er funkisperlen til reklamenestor Nils Petter Nordskar.

Prisforlangende er svimlende 40-50 millioner. Nordvik & Partners-megler Nils Nordvik har jobbet med salg av denne siden i sommer.

- Vi har hatt dialog med noen interessenter men det er ikke noen konkrete bud ennå, sier Nordvik til Nettavisen.

Enkelte eiendommer - som denne til Nordskar - blir ikke lagt ut i det åpne markedet. Annoenering på Finn.no er ingen forutsetning for et vellykket salg. Etter å ha vært til salgs et års tid, fikk Schibsted-arving Alexandra Huitfeldt solgt Strømstangveien 9 på Snarøya for fantastiske 130 millioner kroner i juni i fjor. Dette er tidenes dyreste handel i bruktboligmarkedet i Norge.

I Sundveien på Nesøya ligger det en rekke flotte eiendommen. En av disse - Sundveien 15A - ble i 2007 forsøkt solgt for svimlende 35 millioner kroner. Dette er sjeldent mye, selv på Nesøya. Eiendommen ble etter hvert trukket fra markedet, og er fortsatt ikke solgt.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Christian Bakken (Nettavisen)

Det vakte betydelig oppsikt da den staselige Madserud Gård på 12 mål på Skøyen i Oslo ble lagt ut for salg for et års tid siden. Det hjalp imildertid ikke at det var den profilerte meglertoppen Finn Caspersen som hadde oppdraget. Etter 9 måneder ble eiendommen trukket fra markedet. Det var ikke mulig å finne kjøpere som var villige til å betale nok.

- Markedet for denne typen eiendom var åpenbart ikke så sterkt som vi og megleren trodde. Vi har derfor trukket denne eiendommen fra markedet, og har startet et prosjekt med å utvikle eiendommen til kontorformål, sa direktør Per Bomann-Larsen i Selvaag Eiendom i en epost til Nettavisen i november i fjor.

Turbomegler Miguel Vivot Sørholt selger mange dyre eiendommer på Snarøya. Han greide likevel ikke å finne kjøper til den tidligere snowboardstjernen Daniel Francks villa i Fürstveien på Snarøya.

I tillegg til eiendommene vi har tatt med i denne oversikten, bugner det av eiendommer på Finn.no som har ligget lengeuten å bli solgt. Flere eksklusive eiendommer har liggetider på opp mot et år. Her har imildertid selgeren ennå ikke gitt opp å få det han vil ha.

SE BILDER AV SUPEREIENDOMMENE SOM IKKE BLE SOLGT:

2961

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.