*Nettavisen* Økonomi.

Kaos i flytrafikken

Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX

Bemanningsproblemer ved flykontrollen i Røyken rammer igjen flytrafikken i Norge. Det meldes om forsinkelser og innstilte fly flere steder.

02.12.05 18:32

Problemene på Gardermoen fortsetter. Skal du ut å fly fra Oslo lufthavn, bør du belage deg på forsinkelser eller i verste fall at avgangen er innstilt. Også en rekke andre norske lufthavner er rammet av problemene på Røyken.

Tidligere i dag sa informasjonssjef Jo Kobro ved Oslo lufthavn til TV 2 Nettavisen at han trodde situasjonen skulle bli bedre etter klokken tre. Den spådommen slo ikke til.

Sterkt redusert
Kapasiteten på Gardermoen er nå redusert med om lag 30 prosent. Det betyr forsinkelser på mellom tre kvarter og en time. En rekke avganger er, og vil også bli innstilt, ifølge Kobro.

SAS Braathens ber ifølge Kobro nå passasjerene sine om å ringe og sjekke om deres fly går. Om man ikke trenger å reise i dag, anbefales det å bytte til et fly i morgen.

Forsinket til nisseland
I dag startet også stortrafikken av nisseturister over norsk luftrom. I følge VG skal rundt 900 fly med små og store briter, som skal besøke nisselandet Finland passere over Norge før jul. Luftbroen startet i dag og mange frykter kaos.

Problemene på Røyken har ikke ført til problemer bare på Gardermoen, men på alle lufthavner i Sør-Norge. Også flyplasser i Nord-Norge opplever forsinkelser og kanselleringer på grunn av problemene i Sør-Norge.

Oslo lufthavn, Gardermoen

Ankomsttider og avgangstider

Trondheim lufthavn, Værnes

Ankomster og avganger

Stavanger lufthavn, Sola

Ankomster og avganger

Bergen lufthavn, Flesland

Ankomster og avganger

Bodø lufthavn

Ankomster og avganger

Tromsø lufthavn

Ankomster og avganger

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.