NA24.no

Kaos i Sundstø-selskap

Foto: Tor Richardsen (Scanpix)
Nattopharma varsler at det vil komme en forklaring.

Fredag ble det offentliggjort at de tre eksterne styremedlemmene i Nattopharma, hvor Morten Sundstø er største aksjonær, trakk seg med umiddelbar virkning. Begrunnelsen før helgen var at det var «grunnleggende uenighet om selskapets videre utvikling og drift».

NA24 - din næringslivsavis

I dag ble dette rettet til at det var hendelser som ikke involverer selskapets daglig drift, avtaler eller intensjonsavtaler som var grunnlaget for at de tre styremedlemmene gikk på dagen.

- Informerer senere
Sundstø nekter å kommentere avgangen til de eksterne styremedlemmene i selskapet ytterligere, men varsler at selskapet vil komme med en klargjøring av hva som har skjedd.

- Vi har valgt å foreløpig ikke presisere dette ytterligere, sier Sundstø til NA24. – Vi kommer til å informere om hva som har skjedd på et senere tidspunkt, men akkurat nå ønsker vi ro rundt selskapet.

- Valgkomiteen må prøve å finne et styre som jobber sammen som et godt kollegium og som eierne kan stå bak.

Spekulativt
- Som en tidligere analytiker, hvordan ville du sett på det dersom de tre eksterne styremedlemmene i et selskap gikk av på dagen i et selskap du fulgte?

- Jeg vil ikke svare på slike spekulative spørsmål, sier Sundstø.

De tre styremedlemmene som gikk av: Line Ravlo-Losvik, Christian B. Teig og Theresa Comiskey Olsen vil ikke kommentere denne hendelsen, og henviser til selskapet for ytterligere kommentarer.

Manglende tillit
Etter det NA24 erfarer har det i løpet av sommeren oppstått en situasjon som til slutt førte frem til avgangen til styremedlemmene. Kilder indikerer overfor NA24 at hovedgrunnen til avgangen er manglende tillitsforhold mellom de forskjellige styremedlemmene.

Etter at de eksterne styremedlemmene har trukket seg er det nå kun Morten Sundstø og Stein Westbye som er igjen i styret. Westbye er, i likhet med Sundstø, med-gründer i Nattopharma.

Får ut millionbeløp
Sundstø har, gjennom sitt selskap Anacott Steel, en konsulentavtale med Nattopharma som i andre kvartal sikret Sundstø 300.000 i inntekter. I fjor fakturererte Anacott Steel Nattopharma for 800.000 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere