NA24.no

Kaos og budkrig i utleiemarkedet

Foto: Christian Bakken (Nettavisen)
Det er for få utleieleiligheter på leiemarkedet.

Siste utleieprisoversikt fra Utleiemegleren for mai 2011 viser at det i mai i snitt kostet 7 686 kroner per måned å leie en 1-roms leilighet i Oslo. Dette er en oppgang på 9,7 prosent fra måneden tidligere, melder Utleiemegleren.

Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 9,3 prosent.

Se endringene i utleiepriser her

Fire ganger tidligere i år har snittprisen for å leie en 1-roms leilighet i Oslo vært over 7 000 kroner. Det ser ut til at det nå blir mer normalt at det skal koste 7 000 kroner å leie en slik leilighet i hovedstaden, kommer det frem i meldingen.

I snitt kostet det 10 277 kroner å leie en 2-roms leilighet i Oslo i mai 2011, dette er en oppgang på 2,4 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 9,5 prosent. Igjen ser vi at snitthusleien for en 2-roms leilighet krysser 10 000 kroner.

De tre siste månedene inkludert mai, har snitt prisen for en 2-roms leilighet vært over 10 000 kroner per måned.

En 3-roms leilighet i Oslo koster nå i snitt 12 834 kroner å leie i måneden. Dette er en nedgang på 9,3 prosent fra måneden tidligere. Her bemerkes det at det var kraftig stigning forrige måned. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 10,7 prosent,står det i meldingen.

- Nå er det rett og slett for få utleieleiligheter på markedet. For de som velger å leie ut sine boliger, betyr det at de får gode priser, sier daglig leder for Utleiemegleren avdeling Frogner, Geir Skogheim i meldingen.

Han ser ingen bedring på situasjonen utover sommeren, snarere tvert i mot:

- Nei, det er et økende trykk som bare blir større. Jeg frykter at vi går mot kaos og budkriger i juli og august. Det er en situasjon som ikke er heldig hverken for utleiere eller leietagerne. For høye priser skaper missfornøyde leietagere som vil begynne å se seg etter noe annet så snart stormen har roet seg, sier Skogheim.

Trondheim:
I snitt kostet det 9 850 kroner å leie en 2-roms leilighet i Trondheim i mai 2011, dette er en oppgang på 10,9 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 8,0 prosent.

Les statistikken for Trondheim her

I Trondheim er det et spesielt stort trykk fra studenter som virker trygge på å få studieplass.

- Vi ser at mange studenter velger å leie leilighet før de reiser hjem før sommeren. Her må det legges til at Studentsamskipnaden i Trondheim har rundt 3 800 boliger som skal fordeles på 30 000 studenter. Dette skaper et veldig press i markedet, sier daglig leder for Utleiemegleren i Trondheim Stine Hostad i meldingen.

Stavanger:
Utleieprisene i Stavanger er svakt stigende. Leieprisene tenderer opp på særlig gode eneboliger,melder Utleiemegleren.

Romerike:
I snitt kostet det 8 044 kroner å leie en 2-roms leilighet på Romerike i mai 2011, dette er en oppgang på 6,2 prosent sammenlignet en måned tilbake. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en nedgang på 1,5 prosent.

Les statistikken for Romerike her

- Leieprisene øker på Romerike og vi opplever trykket størst i de sentrale områdene. Spesielt ser vi at nye 2-roms leiligheter i Lillestrøm oppnår gode priser. Videre er det mange leietagere på visning og det kan oppleves vanskelig å få seg en bolig sentralt, sier daglig leder for Utleiemegleren Romerike, Karsten Olsen i meldingen.

Bærum:
I Bærum er prisene svakt økende. Det er også mange leietagere som søker etter boliger i alle prisgrupper og typer boliger. Folk er også tidlig ute for å skaffe seg bolig.

- Det er også stor interesse for å leie ut dyre eneboliger i vårt område, sier daglig leder for Utleiemegleren Lysaker, Tom Anders Andersen i meldingen

Bergen:
Utleieprisene i Bergen er jevnt stigende på alle typer boliger. Det er stor etterspørsel etter utleieboliger og mange er villig til å inngå kontrakt uten å ha sett boligen.

- De fleste boligene leies ut etter bare en visning,avslutter leder for Utleiemegleren Bergen, Eirik Hove i meldingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere