NA24.no

Kaos på børsen

Sist oppdatert:
Flere timer forsinket er det nå mulig å handle aksjer i det norske aksjemarkedet.

Handelen på Oslo Børs er endelig i gang. Tekniske problemer i Stockholm medførte at åpningen ble utsatt hele 5,5 timer.

NA24 - din næringslivsavis

Forsinkelsene knyttes til handelssystemet Saxess der meglerhusene ikke klarte å koble seg opp mot systemet. Det gjaldt alle de nordiske samt de baltiske børsene som benytter seg av systemet til OMX. Først klokken 14.30 kom handelen i gang.

Over 500
Hovedindeksen på Oslo Børs blir sendt opp 0,64 prosent til 50,349 poeng tirsdag ettermiddag.

Børsene i Europa har allerede holdt åpent. I London startet FTSE 100 med en oppgang, og idet Oslo Børs åpner blir den sendt oppover 0,21 prosent. DAX-indeksen i Frankfurt faller 0,15 prosent.

I Paris blir CAC 40-indeksen sendt opp 0,50 prosent. Når det gjelder Italia og Spania så blir Milano og Madrid løftet henholdsvis 0,43 prosent og 0,52 prosent.

Oljeprisen noe ned
Forventninger om at oljeprisen kan falle som følge av at flere asiatiske land nå ser på ordningene de har i forbindelse med oljeprisen. Malaysia vil ifølge Bloomberg News kutte ut priskontrollen de har hatt på drivstoff og heller gå over til markedspris fra august. Samtidig sier statsministeren i India at de ikke kan tillate at subsidieutbetalingene øker videre.

- Alt snakket om subsidiekutt viser at de asiatiske konsumentene ikke sikkert er villig til å fortsette å kjøpe på så høye priser. Vi kan se prisene komme ned litt, sier megler Robert Montefusco ved Sucden i London til Bloomberg News.

Kontraktene på nordsjøolje med levering i juli faller 0,95 prosent til 126,81 dollar per fat.

Kunstgjødselselskapet Yara blir løftet 4,26 prosent til 403,50 kroner etter at gassprisene i Europa har falt noe tilbake. StatoilHydro stiger forsiktige 0,25 prosent til 197,10 kroner. Telenor er opp 2,21 prosent til 115,50 kroner.

Vinnere og tapere
Seismikkselskapene Seabird og Reservoir Exploration Technology topper vinnerlisten med en oppgang på henholdsvis 9,09 prosent til 15 kroner og 8,33 prosent til 65 kroner. Sistnevnte kan melde om en kontrakt verdt over 1 milliard kroner. Kontrakten stammer fra oljeselskapet Petrobras og varer i 24 måneder. Les mer: Gigantkontrakt til RXT

Inmeta planlegger å fremme et frivillig tilbud på Exense Consulting hvor bytteforholdet er satt til 1 aksje i Inmeta mot for hver aksje i Exense Consulting.

De to kanadiske oljeselskapene Transeuro Energy og Questerre Energy blir sendt ned 7,87 prosent til 2,46 kroner og 6 prosent til 28,20 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere