*Nettavisen* Økonomi.

Kaprer Røkkes finansdirektør

Foto: Åserud, Lise (Scanpix)

Bengt A. Rem slutter i Aker og går over til stjernemeglere.

01.07.09 10:05

Finansdirektør Bengt Arve Rem, som har jobbet i Aker-systemet siden 1995, har bestemt seg for å slutte.

NA24 - din næringslivsavis

- Rem har bestemt seg for å søke nye utfordringer og begynner som administrerende direktør i Arctic Partners, eierselskapet i Arctic Securities, så fort Aker har fått på plass hans etterfølger, opplyser Aker.

Røkke-medarbeideren har siden han ble ansatt i Aker blant annet hatt ansvaret for økonomi og administrasjon. Revisoren og siviløkonomen Rem har også erfaring fra Oslo Børs og Arthur Andersen & Co.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Kjelstad i ny rollen
Samtidig har Karl Erik Kjelstad blitt ansatt som konserndirektør i Aker Solutions. Han får ansvar for markedssegmentene oljeservice og marine operasjoner. Kjelstad har jobbet i Aker siden 1998, og var konsernsjef i Aker Yards (i dag STX Europe) fra januar 2003 til juni 2007. Fra 2007 til i dag jobbet han som konserndirektør i Aker ASA.

Endringene Aker-konsernet melder også at det har gjennomført deler av den planlagte omorganiseringen av investeringer. Akers eierinteresser i en rekke selskaper i den finansielle porteføljen er overført til investeringsfondet Aker Capital Fund. Planen om å skille Akers selskapsandeler i en industriell og en finansiell portefølje ble introdusert av konsernsjef Øyvind Eriksen på Aker-dagen 2. april 2009, med henvisning til at Akers agenda er å skape og synliggjøre verdier gjennom langsiktig utvikling av våre bedrifter.

- Ved å tilpasse organisasjonen på denne måten, får den enkelte virksomhet og investering en tettere og mer løpende eiermessig oppfølging som er tilpasset virksomhetenes individuelle behov og potensial, sier Eriksen.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.