Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

NA24.no

Kapret seere i ett sett

Foto: SCANPIX
Sist oppdatert:
Seerne ga blaffen i om det var NRK 1 eller 2 Wimbledon gikk på. Finalen skulle de ha med seg.

- Det er ikke vintersport eller fotball i forhold til seertallene, men det var veldig gode tall på NRK2, forklarer Kristian Tolonen i NRK Forskning.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Overraskende mange fulgte den nervepirrende kampen mellom Rafael Nadal og Roger Federer. I snitt så 101.000 seere på den prestisjefylte tennisturneringen fra Wimbledon denne helgen, på tross av konkurransen fra Tour de France og Live Earth.

Nachspiel-seing
Mest sett på lørdag var Nachspiel Wimbledon på NRK1 som samlet 124.000 seere og en markedsandel på 20,8 prosent i det nasjonale fjernsynsuniverset.

LES MER: Nordmenn ble med jorda rundt

Spesielt var finalen på søndag, hvor seerne knapt brydde seg om hvilke av de to NRK-kanalene den gikk på. Mens NRK1 samlet 139.000 seere, klarte NRK2 å holde på 136.000 av dem da NRK byttet kanal.

Uansett kanal
- Vi mister bare 3000 seere når den går over på NRK2. Så det har ikke med distribusjonen å gjøre. Det er det høyeste seingen vi har hatt på overføring fra tenniskampene, forteller Tolonen.

Som med TV 2 Zebra er det tydelig at sport selger og er viktig for de mindre kanalene.

- Ja, det er helt klart. Det er slik det er med småkanalene. Dersom de i løpet av en uke har noe som varer et par timer med 150-200.000 seere, påvirker det snittet for hele uken, forklarer Tolonen.

Rapporter om feil i artikkelen

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!