NA24.no

PÅKJØRT: Karin Nordlie ble påkjørt mens hun stod parkert utenfor NAV i Mysen. Skaden kostet henne 4.000, som hun måtte betale selv.
PÅKJØRT: Karin Nordlie ble påkjørt mens hun stod parkert utenfor NAV i Mysen. Skaden kostet henne 4.000, som hun måtte betale selv. Foto: Joakim Chavez Seldal (Smaalenene Avis)

Karin måtte punge ut etter å ha blitt påkjørt

Sist oppdatert:
Nordmenn sliter med å se seg bakover når de rygger. Noe som kan bli dyrt. Det har Karin Nordlie fått erfare.

Ryggeskader med bil koster rundt en halv milliard kroner i året, skriver Smaalenene Avis.

Ryggeulykker og påkjøring av parkert kjøretøy er blant de vanligste ulykkene med bil. I fjor kostet ryggeulykker med personbil forsikringsselskapene 593 millioner kroner, viser tall fra Finans Norge.

Det var et hopp fra de to foregående årene, da selskapene utbetalte i underkant av en halv milliard.

Ble rygget på

For en liten stund tilbake parkerte Karin Nordlie på parkeringsplassen utenfor NAV i Mysen. Hun skulle til fysioterapeuten sin og var ikke borte fra bilen i mer enn 30 minutter. Da hun kom tilbake til bilen oppdaget hun at noen hadde kjørt på bilen hennes. Påkjøringen hadde gitt henne noen sprekker i fronten av bilen, men ikke en eneste lapp ventet på henne. Det gjorde heller ikke personen som hadde dunket bort i bilen.

- Jeg måtte ut med 4.000 kroner og det er irriterende å betale. Det er tross alt noen andre sin feil, ikke min, sier Nordlie.

Hun irriterer seg særlig over at bilen var ganske så ny og at folk ikke gjør opp for seg.

- Det kan selvfølgelig hende at de ikke har merket det selv. Bilen som kjørte på meg kan ha vært stor, og ikke merket at det skjedde. Jeg tror nok de merket det. Da irriterer det meg at jeg ikke har hørt fra en eneste en, sier hun.

Stress

Stress er ofte medvirkende til at noen smeller borti hverandre. Fredag er også den vanligste dagen å rygge på noe.

- Ryggeulykkene skjer ofte på store handle- og utfartsdager. Pinse er neste topp, sier informasjonsdirektør Jon Berge i If Skadeforsikring i en pressemelding.

Selv om man stresser ut av en parkeringsplass, peker Berge på at det finnes hjelpemidler. Han viser til at ryggekamera kan gjøre ryggingen enklere, men sier at teknologien ikke er en garanti mot bulking.

- Økningen i utbetalinger etter ryggeulykker skyldes delvis at bilene koster mer, men vi ser også at antall ulykker øker, også etter at ryggekamera ble vanligere, sier Jon Berge.

- Jeg tror en kan bli litt sløv av kamera. Det gjelder å passe på. For eksempel er det lett å glemme sidene på bilen når en ser på skjermen, sier han videre.

Les flere saker i Smaalenene Avis

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere