Karita vil selge boligen selv

Barne- og likestillingsminister Karita Bekkemellem liker svært dårlig at hun ikke får solgt boligen sin på nettet.

30.11.06 15:03

SAS-HOTELLET (OSLO): - Utestenging fra diverse nettsteder er totalt uholdbart. Jeg aksepterer rett og slett ikke at det blir lagt slike begrensninger på forbrukeren, sier ministeren og gir et spark i retning nettstedet Finn.no som ikke lar privatpersoner annonsere boligen sin på sine nettsider.

- Hvorfor skal det være slik at jeg kan selge bilen og båten min på Finn.no, men ikke boligen? Det er uholdbart, sier hun.

Direktør for Finn Eiendom, Endre Kolbjørnsen, sa dette til Nettavisen i sommer:

- For å få en boligannonse hos oss må man ha tilknytning til et eiendomsmeglerfirma eller en advokat. Det handler om at vi innledet et samarbeid med meglerbransjen for seks år siden da vi startet opp med finn.no. Jeg ser ikke noe problem med det, forklarte han den gang.

Hever standarden
Ministeren opplyste at departementet nå er i sluttfasen når det gjelder den nye eiendomsmeglerloven.

- Bransjen har vært positiv til å heve den etiske standarden. Det er tross alt kjøp av bolig vi snakker om her, noe som kan få store konsekvenser for folk, sier hun og legger til at nedkjøling av budrundene står høyt på agendaen.

- Tempoet går så utrolig fort at det er vanskelig å kvalitetssikre. Mange får rett og slett ikke det produktet de tror de har kjøpt. Boligmarkedet i dag går så utrolig kjapt at enkelte kan bli satt sjakk matt, forteller Bekkemellem til Nettavisen.

- Jeg vil ha en bransje som på den ene siden tjener penger, men jeg vil ikke betale mye mer for en vare enn det som blir tilbudt, understreker hun.

Forskjellene i bolig-Norge
Barne- og likestillingsminister pekte også på de enorme forskjellene i landet i sitt innlegg på boligkonferansen.

Les mer her: Den enorme forskjellen.

- Det er lønnsomt å være megler i Oslo, men slik er ikke hverdagen overalt. For eksempel der hvor jeg kommer fra, i Møre og Romsdal, sier hun og understreker at meglerhverdagen ikke er like glamorøs overalt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.