Kartselskap ser rødt

Blom klarte ikke å nå fjorårets høyder i første kvartal.

30.04.09 10:02

Første kvartal ble en skuffelse for aksjonærene i Blom, noe markedet også viste i tidlig handel torsdag. Aksjen var etter en halvtimes handel ned over 7 prosent som følge av underskuddet som ble lagt frem før børsåpning.

NA24 - din næringslivsavis

Driftsinntektene til Blom endte i første kvartal på 149,6 millioner kroner, som var et kraftig fall i forhold til fjorårets 200,3 millioner kroner. Ifølge selskapet er differanse i hovedsak tilknyttet inntektsføringen av en navigasjonskontrakt på 54,1 millioner kroner i første kvartal i fjor.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Inntektsfallet har forplantet seg nedover i selskapets resultater som viste minus 26,5 millioner på driften og minus 35,6 millioner før skatt. I samme periode i fjor gikk driften med pluss 11,5 millioner kroner og resultatet før skatt lød på 12,4 millioner kroner.

Selskapet påpeker at første kvartal normalt er en svak periode for Blom og forventer et sterkt resultat for inneværende kvartal som vil jevne ut resultatbildet. Selskapet peker blant annet på at de opplever god ordreinngang for hovedvirksomheten Geo Engineering Services, hvor 70 prosent av 2009 budsjettet allerede er innsolgt.

- Med en sterk fokus på inntjening, kostnadskontroll og reduksjon av arbeidskapital, forventer selskapet god lønnsomhet og vekst i 2009 med positiv kontantstrøm, skriver styret om utsiktene.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.