NA24.no

Kaster bort 61 milliarder

(D-link)
Sist oppdatert:
Bedrifter verden over vil kaste bort 61 milliarder kroner på overdimensjonerte datanettverk i løpet av 19 måneder mener Gartner.

Gartner har tatt en titt på utviklingen av utbygging av stadig bedre nettverk på hovedkontorer rundt om kring i verden. Tendensen med å bygge ut gigabitnettverk til brukerne mener selskapet er bekymringsfullt, melder The Register.

Gammel tenkemåte
Gartner mener denne tendensen følger gamle tenkemåter og fører til overprisede systemer som yter dårligere enn forventet. De regner med at 10 milliarder dollar vil kastes bort innen 2008 på lokale nettverk.

Ifølge Gartner er det stadig flere som jobber fra andre steder enn hovedkontoret, og at satsingen på lokale nettverk viser mangel på forståelse.

Pengene kan brukes på noe som betyr noe
Analysegiganten mener at pengene heller bør brukes på å bygge ut datasentrene for å øke ytelsen for de som jobber eksternt.

- Ved å designe nettverk som faktisk er laget for brukernes behov, fremfor å gå i fellen med å kjøpe den neste nye tingen, kan bedrifter spare mye penger, som igjen kan settes inn på områder hvor de faktisk betyr noe, sier Gartners Mark Fabbi.

Les flere IT-saker på våre IT-sider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere