NA24.no

Kaster skygger på børsen

Foto: Paul Weaver (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Børsoppgangen fra morgentimene er radert bort.

Skuffende resultater internasjonalt er med på å senke Oslo Børs. Det hele startet langt bedre i solskinnet, men svake resultater fra Vodafone og Ericsson kaster skygger også på Oslo Børs.

NA24 - din næringslivsavis

Hovedindeksen blir sendt ned 0,43 prosent til 415,52 poeng på Oslo Børs. Hele børsbildet i Europa er preget av nedgang.

Helrødt i Europa
I Europa er det langt dårligere børsvær. Den tyske DAX-indeksen blir sendt ned rundt 1,3 prosent, mens FTSE 100 i London faller over 2 prosent. Vodafone faller 14,5 prosent etter at de har lagt frem skuffende forventninger til resten av året. Selv om telegiganten kan vise til inntektsvekst i sitt første kvartal. Utsiktene tilsvarer at resultatet vil havne i nedre ende av tidligere anslått skala.

I Paris blir CAC 40 sendt ned 1,5 prosent. Nedturen i Ericsson bidrar sammen med resultatene til Handelsbanken og Nordea til å senke Stockholms-børsen 3,44 prosent.

I København faller OMXC20 over 1,8 prosent, mens tilsvarende indeks i Finland blir sendt ned over 2,1 prosent.

Ericsson-aksjene faller nesten 10 prosent etter at det svenske teknologiselskapet har lagt frem sitt resultat for andre kvartal. Nordea faller over 5 prosent, mens Svenska Handelsbanken blir sendt ned 7 prosent.

Dette kommer i tillegg til skuffende utsikter fra Apple samt svake resultater fra American Express og Texas Instruments.

Blandet mottagelse
Her hjemme i Norge har Norsk Hydro, Royal Caribbean Cruises og Subsea 7 levert sine resultater. Kostnadene forblir et problem for Hydro som ikke får fordel for de skyhøye aluminiumsprisene. Markedet svarer med å sende Hydro-aksjen ned 1,58 prosent til 62,10 kroner.

Les mer: Kvelende kostnader

Verre går det med cruiserederiet Royal Caribbean Cruises som faller 3 prosent etter å ha presentert sitt resultat for andre kvartal. Selv om de innfrir forventningene faller ikke utsiktene helt i smak hos investorene. Selskapet kjemper mot en rekordhøy oljepris.

Les mer: Uklart farvann for cruisekjempe

Situasjonen er langt bedre for oljeserviceselskapet Subsea 7. De nyter godt av høy oljepris, siden det øker investeringsvilje og evne for olje- og gasselskapene. Utsiktene forblir lyse for selskapene som leverer solide tall for andre kvartal. Aksjen stiger 8,08 prosent til 117 kroner.

Les mer: Subsea 7 vel i havn

Uro i forkant av tall
Investorene virker nervøse i forkant av resultatrapporten til Telenor. Den norske telekjempen legger frem sine tall i morgen, men forretten fra Vodafone blir ikke tatt godt imot av markedet. Telenor faller 5,81 prosent til 85,90 kroner.

Les mer: Flat utvikling for Telenors DiGi

Oljeprisen holder seg over 133 dollar per fat og det gir opptur for StatoilHydro som stiger 1,17 prosent til 166,30 kroner.

Les mer: Anbefaler Funcom og StatoilHydro

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere