NA24.no

Kastes ut av eget livsverk

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Grenlands-Røkke felt av bråk og uenighet.

Omstridte Hallgeir Skogen trekker seg ut av sitt livsverk, Grenland Group. I en melding fra selskapet heter det at Skogens selskap selger alle aksjene.

I tillegg til dette trekker Skogen seg fra toppjobben i selskap. Dermed er det foreløpige entrepenøreventyret til en av Telemarks rikeste menn over.

Drar inn 115 mill.
Skogens investeringsselskap, Skogen Investering AS, selger nå 10,5 millioner aksjer til hovedeier HitecVision. Aksjene selges til 11 kroner pr. aksje, og dermed drar Skogen inn rundt 115 millioner kroner på transaksjonen.

I tillegg til dette får Skogen en mindre sum penger for å ikke starte opp en konkurrerende virksomhet.

Mye bråk
Det har vært mye bråk rundt Skogens rolle i Grenland Group. Hovedeier Hitec Vision har ikke vært fornøyd med situasjonen. I tillegg til dette har enkelte ansatte rapportert inn den markante toppsjefen til styret.

Til tross for dette mener HitecVision og Pål Reed at de ikke ønsket å kaste ut Skogen.

- Dette har ikke vært noen ønsket løsning fra vår side, men vi er glade for at vi nå har kommet til enighet med Skogen Investering AS og Hallgeir Skogen, i all vennskapelighet, noe som er til det beste for selskapet. Vi ser nå frem til å bidra til at Grenland Group kommer seg gjennom det som har vært en vanskelig periode, slik at selskapet kan fokusere på å videreutvikle det vi mener er en god og spennende virksomhet. Vi takker Hallgeir Skogen for hans meget verdifulle bidrag som gründer og konsernsjef i Grenland Group gjennom mange år, heter det i en melding.

Storm rundt selskapet
Det har vært mye oppstyr rundt Grenland Group siden den 22. september. Da vedtok styret en granskning av konsernsjefen.

Bakgrunnen var at en kvinnelig ansatt angivelig varslet om at hun hadde blitt trakassert av Skogen på en båttur i sommer.

Den 21.oktober ble det valgt et nytt styre i selskapet på en ekstraordinær generalforsamling i Sandefjord.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere