NA24.no

Kastet Orkla-leder til Statoil

Sist oppdatert:
Johan Fredrik Odfjell ble nylig vraket som styreleder i Orkla. Nå er han innstilt som ny styreleder i Statoil.

Valgkomiteen i Statoil har i dag kommet med sin innstilling til nytt styre i oljekonsernet. De har innstilt Johan Fredrik Odfjell som kandidat til å bli ny styreleder i Statoil.

Sittende styreleder Jannik Lindbæk har frasagt seg gjenvalg. Odfjell-innstilling kommer kun dager etter at Odfjell ikke fikk gjenvalg som styreleder i Orkla-konsernet. Der tok som kjent storaksjonær Stein Erik Hagen over styrehammeren.

Arnstad inn
I tillegg til Odfjell er tidligere olje- og energiminister og Senterpartipolitiker Marit Arnstad innstilt som nytt styremedlem.

Valg til styre skjer i Statoils bedriftsforsamling 14. juni. Valgkomiteen innstiller på gjenvalg av Kaci Kullmann Five som nestleder i styret og på Grace Reksten Skaugen, Ingrid Wiik, Knut Åm og Finn Hvistendahl som styremedlemmer.

- Styrket Statoils stilling
- Jannik Lindbæk (67) overtok som styreleder i Statoil i en særdeles vanskelig situasjon for selskapet høsten 2003. Under hans ledelse har Statoil styrket sitt omdømme både nasjonalt og internasjonalt. Selskapet har vist kraftig vekst og levert sine beste resultater noensinne, sier leder av valgkomiteen, Anne Kathrine Slungård i en kommentar.

- Som styreleder de siste to og et halvt årene har jeg opplevd at Statoils stilling er styrket. Det har vært en glede og et privilegium å kunne bidra som leder av Statoils styre i denne perioden. Jeg føler at jeg har fullført det oppdrag jeg påtok meg og har gradvis gjennom det siste året, etter en samlet vurdering, kommet til at jeg ikke ville søke gjenvalg som styreleder i Statoil, sier Jannik Lindbæk i en kommentar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere