Gå til sidens hovedinnhold

Kastet ut av Mathallen

Illsint restauranteier kastet Landbruks- og matminister Trygve Slagsvold Vedum ut av mathallen.

Landbruksminister Slagsvold Medum ble kastet ut da han var på omvisning i den nyåpnede Mathallen i Oslo i forrige måned.

Årsaken var en diskusjon om import av ost. Det skriver NTB som siterer Nationen.

Statsråden hadde stått for den offisielle åpningen av Mathallen på Grünerløkka i Oslo 2. oktober. Deretter fikk han omvisning.

Uenig om tollvern av ost
Blant dem som har restaurant og utsalg i Mathallen er Jan Vardøen, som også står bak en rekke bedrifter i bydelen.

Da ministeren kom til Vardøens restaurant i Mathallen, ble han ikke møtt med omfavnelse.

Regjeringen hadde nemlig kort tid i forveien meldt om endringer i tollvernet for flere ostetyper som importeres til Norge. Vardøen importerer blant annet ost. De to mennene begynte å diskutere, og til slutt valgte Vardøen å utvise Slagsvold Vedum fra restauranten, skriver Nationen.

Var ikke veldig velkommen
Vardøen bekrefter at han ikke ønsket at landbruksministeren skulle komme på besøk.

- Det stemmer Det var en spontan greie, sier han til avisen.

På spørsmål om det stemmer at han kastet landbruksministeren ut fra restauranten, svarer Vardøen:

– Det er ikke så langt fra sannheten.

Hadde et annet syn
Statsråden selv bekrefter at han ikke oppholdt seg lenge hos Vardøen under omvisningen.

- Det var hyggelig å treffe ham, men jeg skjønte raskt at han har et noe annet syn enn meg i spørsmålet om vi skal ha norsk landbruk eller ikke, sier Slagsvold Vedum.

Han legger til at Vardøen benyttet «litt sterkere ord enn vanlig».

- Jeg bruker ikke tid på denne typen oppførsel. Det skjedde der og da, og livet er for kort til å dvele ved det. Det var en hyggelig fredag ettermiddag, sier Slagsvold Vedum.

Den nye Mathallen på Vulkan i Oslo åpnet 12. oktober var landbruks - og matminister Trygve Slagsvold Vedum der for å offisielt åpne den.

Dette var ikke veldig populært hos alle aktørene i Mathallen, og allerede da varslet Vardøen til Side2 at han sterkt mislikte ministeren etter de nye tollreglene.

- Jeg synes det er direkte frekt og en skam at han er her. Jeg forstår ærlig talt ikke at han tør å komme hit. Om jeg ser han kan det hende jeg kommer til å fly på han, så forbannet er jeg, sa Vardøen bak fra bardisken på sitt ny pub «Smelteverket» i kjelleren på Mathallen.

- Vi har hatt så utrolig gode tilbakemeldinger etter de siste ukenes prøveåpninger, og det er helt tydelig at folk i Oslo endelig er klare og utrolig glade for et så flott sted som Mathallen er. En av grunnprinsippene er jo at Mathallen ikke skal være for dyrt. Det skal være folkelig og koselig, en plass alle kan komme og prøve det vi har å tilby.

Så du er bekymret for Mathallen etter 1. januar 2013?

- Ja, det er jeg. Veldig bekymret, og jeg synes det er direkte destruktivt av regjeringen å innføre noe slikt. Det er flere av aktørene her som baserer seg på importerte varer, og for dem vil det selvfølgelig bli tøft etter nyttår, sa han bestemt til Side2.

Les hele saken på Side2: - Jeg er så forbannet at jeg kan fly på han

Reklame

NÅ: Milrab har oppdatert salget med sportsklokker og Oakley