NA24.no

Kataloghaier i million-svindel

Foto: TV 2 Nettavisen
Sist oppdatert:
Seks menn må møte i retten for ha katalogsvindlet over 300 bedrifter for totalt 1,7 millioner kroner.

Kataloghaier herjer med jevne mellomrom norske bedrifter. Målet er å lure dem til å betale inn en liten sum for en katalogoppføring. Mange går på limpinnen, men nå må seks av kataloghaiene møte i retten tiltalt for flere forhold.

NA24 - din næringslivsavis

300 bedrifter har latt seg lure av de seks kataloghaiene, som totalt ble lurt for 1,7 millioner kroner.

Svindlet flere hundre
Fra 2003 til 2005 opprettet de seks mennene i alderen 34 til 48 år flere ulike selskaper som med base i flere adresser kvadraturen i Oslo, forledet flere hundre selskaper til å betale knappe 5000 kroner for et produkt som ikke eksisterte.

Fire av dem drev i perioden 17. februar 2004 til 11. januar 2005 selskapet Media-Nor AS, kjent som Opplysningssentralen AS, og lurte nær 100 bedrifter til å betale totalt 509.000 kroner for et produkt som ikke eksisterte.

To av de samme kataloghaiene startet i samme periode opp virksomheten Nordisk Bedriftsinformasjon, og sendte ut fakturaer for nok en katalog. 71 bedrifter, blant dem Gjensidige Nor Trondheim og Ferrosan Norge AS, betalte totalt 352.000 kroner.

Purret falske fakturaer
De to kataloghaiene ga seg ikke med Nordisk Bedriftsinformasjon. 1. mars dro de med seg en tredjemann i selskapet Norsk Næringslivsregister, som fravristet en rekke selskaper 455.000 kroner for en katalog som, ikke overraskende, var et falsum. Totalt 94 bedrifter bladde opp 4793 kroner hver.

Men de driftige kataloghaiene ga seg ikke. I samme periode sendte de også ut en lang rekke inkassovarsler til selskaper som ikke hadde betalt for seg. Nå risikerer de å måtte betale tilbake. Saken går i Oslo tingrett i neste uke.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere