NA24.no

Katastrofen ett år etter

Sist oppdatert:
Tidligere utenriksminister Jan Petersen deltok ved åpningen av minnedagen i Thailand. I dag er det nøyaktig ett år siden tsunamien krevde 216 00 menneskeliv.

Klokken 01.59 den 26. desember 2004 skylte tsunamien innover Khao Lak i Thailand. Her døde mange av turistene som omkom i katastrofen

Nøyaktig et år etter samlet de etterlatte seg ved en politibåt som ennå står langt oppe på land etter den ble skylt opp av tsunamien. Her startet dagen for mange nordmenn som i dag skal minnes sine kjære. Representanter for flere nasjoner la ned blomster. Tidligere utenriksminister Jan Petersen la ned en blomst til minne om de norske ofrene.

- Det var en veldig ærefull seremoni. En fin seremoni, sier TV 2s reporter Renate Nedregård som var til stede.

Rundt 150 nordmenn har reist til Thailand i julen for å delta på minnemarkeringene. De siste dagene har det vært flere minnestunder, men den 26. desember vil naturlig nok bli den dagen som kommer til å gjøre mest inntrykk.

Ved politibåten som ble skylt opp på land i Khao Lak, ble den internasjonale minneseremonien holdt mandag.

Etter den felles minnemarkeringen, vil de etterlatte holde private seremonier på strendene rundt omkring i hele området. Mandag kveld lokal tid vil nordmennene samles på en strand i Khao Lak for å minnes sine.

26. desember vil avsluttes med en multireligiøs minnemarkering på stranden i Khao Lak. Der vil prester for flere religioner delta, og seremonien vil avsluttes med at de sender ut lysende lykter på havet som kom og tok de til sammen 216.000 tsunami-ofrene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere