NA24.no

Katastroferente for Berlusconi

Foto: ALESSANDRO BIANCHI (Reuters)
Sist oppdatert:
En presset italiensk statsminister har markedet i mot seg.

Den italienske statsministeren Silvio Berlusconi er oppe i den største krisen i sin historie som statssjef. Etter at Hellas-situasjonen har kommet tilbake på skinner, har fokuset gått over på Italia. Investorene liker ikke det de ser, og sender italienske renter til rekordnivåer

Mandag morgen var renten på den tiårige italienske statsobligasjonen oppe over 6,50 prosent, noe som er det høyeste nivået siden Italia ble med i eurosonen.

Fullt kaos
Ifølge Financial Times er den politiske situasjonen i Italia i ferd med å bryte ut i fullt kaos. Avisen skriver at flere parlamentsmedlemmer i Berlusconis eget parti skal være i ferd med å snu ham ryggen, noe som øker risikoen for at Berlusconis regjering vil gå av. Handelsbanken beskriver situasjonen slik:

- Opposisjonen ønsker selvfølgelig også å bli kvitt Berlusconi. Men de er lite lystne på nyvalg midt i krisa fordi de ikke er enige om krisehåndtering seg imellom. Dermed er risikoen stor for at Italia kan bli stående handlingslammet nettopp når landet har størst behov for lederskap.

Stikker hodet i sanden
Situasjonen i Italia, gjøres ikke bedre av at Berlusconi tilsynelatende stikker hodet i sanden. I etterkant av G20-møtet fredag, kom han med uttalelser som fikk flere til å himle med øynene.

- Italia er sterkere rustet enn Frankrike og Storbritannia, uttalet Berlusconi i forbindelse med G20-møtet og diskusjonen rundt Europas økonomiske situasjon.

Men han ga seg ikke der.

- Restaurantene og hotellene er fulle, og det er ingen tegn til krise. Italias troverdighetsproblemer skyldes fordommer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere