NA24.no

Katharina Andresen etter Innovasjon Norge-bråket: - Jeg følte meg tråkket på

Sist oppdatert:
- Jeg skjønner at denne saken er blitt ganske stor, men jeg hadde ingen intensjoner om å bryte spillereglene, sier hun til Nettavisen.

AKERSGATA, OSLO (Nettavisen): Mandag har Norges rikeste kvinne Katharina Gamlemshaug Andresen sin første arbeidsdag i det statlige selskapet Innovasjon Norge. Hun skal ha et internship på seks måneder.

Ansettelsen har skapt stor debatt etter at kvinnen, som ikke har noen formelle kvalifikasjoner, ble ansatt i en administrativ stilling i HR-avdelingen. Kritikken har i hovedsak vært rettet mot Innovasjon Norge som organisasjon, og mot direktør Anita Krohn Traaseth.

Traaseth har hevdet at de trengte en midlertidig oppbemanning, etter at det oppstod et akutt behov i HR-avdelingen. 

Nettavisen møtte Norges rikeste kvinne på vei inn til sin første arbeidsdag:

Katharina G. Andresen hadde sin første arbeidsdag hos Innovasjon Norge mandag.

- Jeg gleder meg veldig, men skjønner at denne saken er blitt ganske stor, men jeg hadde ingen intensjoner om å bryte spillereglene, sier Andresen til Nettavisen.

- Jeg skjønner at det stilles kritiske spørsmål, men jeg er blitt tilbudt en jobb og gleder meg til å begynne.

- Jeg følte meg tråkket på

- Føler du at du har brutt spillereglene?

- Jeg føler ikke at jeg har gjort noe galt. Men jeg skjønner at det er en sår sak og at det påvirker mange. Så jeg skjønner at folk reagerer.

Før Nettavisen møtte henne mandag hadde ikke Andresen sagt mye om debatten. I en Twitter-melding 24. juni skrev hun følgende:

«Ung kvinne som ønsker å gjøre noe positivt ut av posisjonen sin = blir hengt ut og tråkket på av voksne mennesker. Wow».

- Det er ikke så mye jeg kan si annet enn at jeg følte meg tråkket på. Det var en følelse jeg hadde. Men jeg har nå fått mye mer innsikt i saken og skjønner at det er ting som kanskje skulle vært gjort annerledes.

- Hva er det som gjør at du føler deg tråkket på?

- At jeg blir hengt ut i media og at folk skriver stygge kommentarer, det vanlige. Det er ikke så mye jeg kan gjøre med det.

- Føler du at kritikken er berettiget, du er jo Norges rikeste dame?

- Alle får kritikk, noen får det bare litt mer. 

Les: Gunnar Stavrum: Innovativt, men ikke smart
Det har skjedd større tragedier enn at en av fremtidens milliardinvestorer får seks måneders internship hos Innovasjon Norge.

Årsaken til at ansettelsen har skapt stor debatt er at den kom i stand etter at Norges rikeste kvinne fikk stillingen etter direkte kontakt med Innovasjon Norge-sjef Anita Krohn Traaseth. Toppsjefen selv var ikke å se utenfor lokalene til den statlige

Andresen fortalte selv om ansettelsen i et intervju med Dagens Næringsliv 21. juni, men journalisten stilte ingen kritiske spørsmål ved ansettelsen. I intervjuet kommer det også frem at Traaseth er Andresens forbilde. 

Les også: SV: - Norges rikeste kvinne må selvsagt søke jobb som andre folk

I Innovasjon Norge får Andresen en timelønn på 180 kroner, noe som tilsvarer en årslønn på temmelig nøyaktig 350.000. I skattelistene for 2016 stod Andresen oppført med en formue på 7,7 milliarder kroner og betalte 66 millioner kroner i skatt.

I arbeidsavtalen kan man lese at milliardæren krysset av for at Innovasjon Norge kan bruke bilde av henne markedsføring. Hun har også opplyst om sin rolle som eier i investeringsselskapet Ferd.

Møttes på middag

Det var økonominettstedet E24 som avslørte det som kan være uregelmessigheter da Andresen ble ansatt.

Andresen skrev sin første mail til Traaseth og innovasjon Norge, hvor hun etterlyste jobb, 31. mai. 4. juni fikk hun svar fra HR-avdelingen om at alle internships var besatt. To dager senere, 6. juni, fikk Andresen likevel beskjed om at det var et akutt behov.

Allerede 10. april møttes Andresen og Traaseth under en middag på Maverick Collective-arrangementet, hvor også kronprinsparet deltok (se komplett tidslinje i faktaboksen under). Middagen ble holdt hos krinprinsparet på Skaugum.

Andresen hadde i forbindelse med middagen blitt oppfordret av Innovasjon Norge-direktør Traaseth om å søke på et såkalt internship i selskapet.

Les mer: Vil ha redegjørelse om ansettelsen av Katharina G. Andresen

Fakta: Tidslinje for ansettelse av Katharina Andresen

Klikk for å åpne faktaboksen
 

Dette er Innovasjon Norges redegjørelse, som de har publisert på sine egne hjemmesider:

10. april: Norges rikeste kvinne Katharina Andresen og Innovasjon Norge-direktør Anita Krohn Traaseth møtes på Maverick Collective-arrangementet. Andresen fortalte Traaseth at hun snart var ferdig med sitt engasjement hos EY, og at hun søkte nye muligheter. Traaseth viste da til at hun burde se på internship på Innovasjon Norges nettsider.

12. april: Andresen sender en epost til Traaseth der hun ber om forslag til deltagere som burde inviteres til EYs kvinnearrangement, «Women. Fast Forward».

16. april: Traaseth svarer på eposten fra Andresen med forslag til deltagere.

16. april: Andresen svarer på eposten, og takker for hjelpen.

30. mai: HR sender en intern møteinnkalling for å flagge behovet for avlastning i avdelingen som følge av økt mengde administrasjonsarbeid i forbindelse med rekruttering og trainee-program.

31. mai: Andresen sender en epost til Traaseth der hun spør om informasjon om internship i Innovasjon Norge.

4. juni: Traaseth svarer på e-posten fra Andresen, og informerer om at Andresen må ta dette med HR. Traaseth kopierer inn HR-direktør.

4. juni: HR-direktør Yvonne Fosser svarer på e-posten fra Andresen angående internships, og etterspør generell CV og søknad.

4. juni: Andresen får tilbakemelding fra Innovasjon Norge om at alle Innovasjon Norge internships i 2018 var besatt, men at det planlegges internships også i 2019, og en ny traineeordning.

4. juni: Møte i HR-avdelingen om behovet for avlastning i avdelingen.

5. juni: HR-avdelingen får godkjent en midlertidig deltidsstilling.

6. juni: Henvendelsen fra Andresen til HR-direktøren videresendes internt i HR i forbindelse med vurdering av løsninger på akutt behov.

13. juni: Andresen inviteres til førsteintervju av HR.

19. juni: Andregangsintervju med Andresen gjennomføres med tre representanter fra HR.

19. juni: Andresen mottar tilbud om en midlertidig stilling.

22. juni: Kontrakten blir utformet og sendt ut.

Innovasjon bemerker:

Da kontrakten skulle utformes ble det oppdaget en feil i tilbudet rundt varighet. Andresen ble tilbudt inntil ti måneders varighet. Denne feilen ble rettet opp før kontrakten ble utformet og sendt 22. juni. Kontraktstilbudet er på seks måneders varighet.

28. juni: Kontrakten ble mottatt signert av Andresen.

Innovasjon Norge skriver videre dette om jobbhenvendelser til dem:

Innovasjon Norge er et ettertraktet sted å jobbe. Vi opplyser på våre nettsider at vi ikke tar imot åpne søknader, men det forhindrer ikke at flere sender direkte henvendelser til våre ansatte, også vår administrerende direktør.

Alle henvendelser og spørsmål om jobb skal rutes videre til HR-avdelingen. Dette var også tilfellet da Andresen kom i kontakt med Traaseth, og helt i tråd med vanlig praksis.

23-årige Andresen ble opprinnelig ansatt i 10 måneder, men etter at ansettelsen ble offentlig kjent ble den endret til seks måneder. Forskjellen er viktig fordi man i det offentlige kan ansette i seks måneder uten å lyse ut stillingen.

Les også: Røe Isaksen: – Ansettelser hører inn under den daglige ledelsen

- Kan ikke tilpasse

Dette fikk advokat Thor Arne Wollum i Advokatfirmaet Storeng, Bech & Due Land til å reagere: 

- Dette synes å være gjort i omgåelsesøyemed. Det er ikke uproblematisk, sa han til E24.

Innovasjon Norge-direktør Anita Krohn Traaseth har fått mye kritikk for ansettelsen av Norges rikeste kvinne uten å utlyse stillingen.

– Du kan ikke tilpasse lengden på kontrakten for å omgå kravet til utlysning. Dette høres ikke bra ut i utgangspunktet, ut fra min kjennskap til saken, sa Thor-Arne Wullum, arbeidsrettsekspert og partner i SBDL.

Les også: Utsetter oppstart for Katharina Andresen i Innovasjon Norge

Kommunikasjonsdirektør Kristin Welle-Strand i Innovasjon Norge bekreftet overfor Dagens Næringsliv at det opprinnelige forslaget var en stilling på ti måneder, men at dette ble justert.

– Flere momenter ble diskutert og kvalitetssjekket, herunder også varighet, og forslaget fra HR på inntil ti måneder ble justert i tråd med regelverket for denne typer ansettelser og i enighet med Andresen.

- Vennskap og kjennskap

Senterpartiets Per Olaf Lundteigen mener det lukter «vennskap og kjennskap» av ansettelsen mens Rødts leder Bjørnar Moxnes mener det er klart at Innovasjon Norges sjef Traaseth har virket som en døråpner i dette tilfellet.

Mandag 25. juni hadde de tillitsvalgte i det statlige selskapet et møte med ledelsen for å få en redegjørelse om omstendighetene rundt ansettelsen av Norges rikeste kvinne, Ferd-arving, Andresen.

Etter møtet, der de tillitsvalgte fikk orientering av administrerende direktør Traaseth, skrev de i et brev til de ansatte at de anbefalte overfor ledelsen å revurdere ansettelsen av Andresen, skriver Dagens Næringsliv.

Torsdag 28. juni signerte likevel Ferd-arvingen kontrakten med Innovasjon Norge. Opprinnelig skulle Andresen ha sin første arbeidsdag denne dagen, men som Nettavisen meldte forrige uke ble oppstarten utsatt med fire dager grunnet alt bråket.

«De tillitsvalgte vurderer at denne saken har en stor omdømmerisiko for Innovasjon Norge», heter det videre i brevet.

I etterkant av debatten har Innovasjon Norge gjort det klart at de vil endre praksisen rundt kortsiktige ansettelser. Samtidig viser det seg at det ikke er første gang at de ansetter uten ekstern utlysning.

Innovasjon Norge-sjef Traaseth er lei seg for bråket rundt ansettelsen av Andresen.

– Først og fremst er jeg lei meg for og beklager at dette har skapt så mye oppmerksomhet, sa hun til DN onsdag 27. juni.

Ekstern granskning 

Fredag 29. juni måtte Traaseth gi en orientering om ansettelsen på Innovasjon Norges styremøte. 

Styret konkluderte med at Innovasjon Norge ikke hadde brutt loven, noe Traaseth og styreleder Gunnar Bovim formidlet til en samlet presse etter styremøtet. Det ble likevel varslet full gjennomgang av rutinene.

Bovim understreket overfor pressen at styret også oppfattet at det var uheldig at det var blitt gjort endringer underveis.

– Styret har bedt om at saken blir gjennomgått av intern revisor. Da vil rutinene våre bli gjennomgått, og om vi har fulgt rutinene våre. I den grad de ikke er fulgt, er det beklagelig, påpekte han.

Innovasjon Norge har opplyst at Andresen fikk jobben fordi det dukket opp et akutt behov i Innovasjon Norges HR-avdeling. Traaseth fortalte under pressekonferansen at dette behovet ble identifisert allerede i mai.

Innovasjon Norge er et offentlig virkemiddel for å bidra til innovasjon. I fjor fikk virksomheten 3,8 milliarder kroner fra Stortinget og fylkestingene, ifølge årsrapporten.

Sammen med låneordninger skaffet Innovasjon Norge over sju milliarder kroner til næringslivet.

Les: Gunnar Stavrum: Innovativt, men ikke smart
Det har skjedd større tragedier enn at en av fremtidens milliardinvestorer får seks måneders internship hos Innovasjon Norge.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere