Gå til sidens hovedinnhold

Katharina Andresen har signert arbeidsavtalen med Innovasjon Norge

Starter på jobb mandag.

Innovasjon Norge har nå mottatt en signert arbeidsavtale fra Ferd-arving Katharina Andresen (23). Det opplyser førstnevnte til Nettavisen.

– Vi må legge til grunn at hun kommer på jobb mandag, sier pressetalsmann Kjetil Svorkmo Bergmann i Innovasjon Norge til Nettavisen.

Onsdag kunne Nettavisen melde at Andresen fikk utsatt oppstarten i fire dager, fra torsdag til mandag.

Les: Utsetter oppstart for Katharina Andresen i Innovasjon Norge

Andresen skal etter planen avlaste HR-avdelingen hos statlige Innovasjon Norge.

Ferd-arving ble ansatt uten at stillingen ble utlyst. Hun var forespeilet et deltidsvikariat på ti måneder, men dette ble endret til seks måneder i forrige uke.

På fredag må direktør Anita Krohn Traaseth orientere styrelederen i Innovasjon Norge om den omstridte ansettelsen av 23-åringen.

Reaksjonene har vært mange etter at milliardærarving Katharina G. Andresen fikk lynansettelsen.

– Jobben fremstår som en stor bjørnetjeneste for dem begge. Og det er fryktelig naivt hvis Innovasjon Norge trodde dette skulle forbigås i stillhet, skrev Medier24-redaktør Gard L. Michalsen søndag.

De tillitsvalgte har også reagert, og har blant annet gjennomført et møte med ledelsen om ansettelsen.

Les også: Røe Isaksen: – Ansettelser hører inn under den daglige ledelsen

Også på Facebook har debatten gått høyt. Sosiolog og kommentator Kjetil Rolness karakteriserer feiden som «en herlig farse om arv, kjønn og rekruttering i verdens likeste land».

Andresen har også slått tilbake på Twitter: «Ung kvinne som ønsker å gjøre noe positivt ut av posisjonen sin = blir hengt ut og tråkket på av voksne mennesker. Wow».

Det hele begynte med et intervju i Dagens Næringsliv, der 23-åringen fortalte at hun ville arbeide for sitt store forbilde Anita Krohn Traaseth, før hun går inn i familiebedriften eller begynner å studere.

Innovasjon Norge er et offentlig virkemiddel for å bidra til innovasjon. I fjor fikk virksomheten 3,8 milliarder kroner fra Stortinget og fylkestingene, ifølge årsrapporten.

Sammen med låneordninger skaffet Innovasjon Norge over sju milliarder kroner til næringslivet.

Kommentarer til denne saken