Gå til sidens hovedinnhold

Katharina og Alexandra G. Andresen er gode for over 7 milliarder hver

De har vokst opp i noen av landets største pengebinger og forvalter milliardformuer. På årets skattelister er det flere unge arvinger som utmerker seg.

Døtrene til Ferd-gründer og tobakksarving Johan Andresen, Katharina (22) og Alexandra Gamlemshaug Andresen (21), seiler inn på fjerde- og femteplass på formuetoppen i Norge med henholdsvis 7,73 og 7,72 milliarder kroner i formue.

Nettavisen mener: Å tyste på folk som leser skattelistene er en uting

Storesøster Katharina har begynt i familiebedriften, Ferd-systemet, skriver NRK. Lillesøster Alexandra driver aktivt med hest. Og hevder seg sterkt i dressurkonkurranser.

De to deler ofte bilder på Instagram, og har begge tusenvis av følgere. Flest har lillesøster Alexandra med over 66.000 følgere.

Les også: Rushfeldt på formuetoppen blant Drillos

- En tung uke

Da Katharina G. Andresen gjestet NRK-programmet Skavlan i 2015, fortalte hun at ikke liker oppmerksomheten hun får i dagene etter at skattelistene slippes.

- Det er en veldig tung uke for meg. Vanlige dager i året, så er det stille og rolig og jeg kan være meg selv. Men den uken er det ekstremt mye oppmerksomhet. På to dager fikk jeg 500 venneforespørsler på Facebook, 200 meldinger, masse på Instagram, Twitter og overalt, sa hun den gang.

I samme intervju uttalte hun at hun er på vakt med tanke på hva folk ønsker fra henne.

Les også: Ulrikke Falch økte inntekten kraftig i 2016

Les også: Støres inntekt økte med én million

24-åring topper hele listen

Det er 24 år gamle Salmar-arvingen Gustav Magnar Witzøe som topper formuelisten i Norge, med en skattelignet formue på 11,14 milliarder kroner.

Han plasserer seg med dette foran Kjell Inge Røkke og Trond Mohn som innehar andre- og tredjeplassen.

Witzøe og hans familie har en eierandel i oppdrettskjempen Salmar på 53,4 prosent. Aksjen steg med over 75 prosent i løpet av 2016. Nylig ble 24-åringen kåret til verdens tredje yngste dollarmilliardær, skriver Dagens Næringsliv.

Ifølge E24 fikk 24-åringen overført bortimot samtlige aksjer i familiens investeringsselskap Kverva i frykt for skattesmell på arv i 2011. Lakseprisen nådde historiske noteringer i 2016, og lakseselskapet gikk så det suste i fjor.

Noen eldre avrivinger

Av de noe eldre arvingene på formuetoppen finner du Frederik Wilhelm Mohn (1977) på niendeplass, og Else Helene Sundt (1979) på trettendeplass.

Mohn fikk kontroll over egen formue etter at familieselskapet Frank Mohn ble solgt til svenske Alfa Laval. Han er oppført med en formue på 4,3 milliarder kroner, skriver Dagens Næringsliv.

Else Helene Sundt er datter av avdøde skipsreder Petter C.G. Sundt og er oppført med 3,6 milliarder i formue.

Dagligvaredynasti

Dagblivarebaronen Odd Reitan har med 5 milliarder landets åttende største formue. Hans sønner, Magnus (1975) og Ole Robert Reitan (1971), ligger på ellevte- og tolvteplass, med henholdsvis 4,1 og 4 milliarder i formue, skriver E24.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken