NA24.no

Kaupthing styrker laget

Foto: Kaupthing Bank
Sist oppdatert:
Henter bransjefolk for å bygge opp energiteamet.

Meglerhuset Kaupthing styrker laget. Igjen er det energiteamet de nå bygger opp.

NA24 - din næringslivsavis

Dette var et av hovedsatsingsområdene da Jan Petter Sissener overtok skuten for drøyt to år siden. Etter at Sissener røk uklar med ledelsen i den islandske banken, forsvant både han og flere av de mest sentrale i energiteamet ut døren. Blant annet sluttet den erfarne oljeanalytikeren Anne Gjøen og oljemarkedsanalytiker Lill Sandvik.

Les mer: Oljeteam rømmer meglerhus

Nå bygger det norske meglerhuset til den islandske banken opp energisatsingen igjen. De henter inn Tore Larsen fra BP og Teodor Nilsen fra PriceWaterhouseCoopers. Larsen har tidligere jobbet i Shell og har bred erfaring fra oljebransjen. Nilsen startet i PwC rett etter studiene og har jobbet tett oljeselskaper og oljerelaterte bedrifter til tross for at han kun er 26 år.

Dermed gjør Kaupthing som flere av de andre meglerhusene. De henter folk fra oljebransjen. Sjefen for energiteamet, Morten Nystrøm, er svært fornøyd med ansettelsene.

Lang prosess
- Hvorfor gjør dere dette nå?

- Dette er gjort for lenge siden og har vært en prosess siden vi mistet de tidligere energifolkene, sier Morten Nystrøm til NA24.

Lederen for energiteamet til Kaupthing er ikke enig at det har tatt lang tid, og peker på at det er viktigere å hente de riktige menneskene enn å hente inn det første og beste.

- Personene vi har hentet har også vært nødt til å sitte i de tidligere stillingene i 3 måneder, sier han.

Tore Larsen begynte i den nye stillingen 1. september, mens Nilsen starter mandag 8. september.

- Vi har vært veldig klare over hvilke mennesker vi har ønsket. De skal være genuint interesserte, hard arbeidende og faglig sterke på sitt fagfelt, sier Nystrøm.

Meglerhuset har gjennomført en bred intervjurunde og er meget fornøyde med de to personene de nå har sikret seg.

Nystrøm viser til at de to som de nå ansetter vil utfylle hverandre. Den ene har meget sterk forståelse av energi markedet, noe han tror bare blir viktigere i tiden fremover, den andre har sterk kompetanse i verdivurdering.

God stemning
- Hvordan er stemningen i Kaupthing nå?

- Det er klart at vi blir preget av det som står i media, men vi kjenner oss ikke alltid igjen det som skrives, sier Nystrøm.

Han trekker frem at stemningen er veldig bra og at de mener at de har mye bra å komme med i fremtiden.

- Vi har alle muligheter med de personene vi har og bygger nå et bredt kompetansesenter.

Energiteamet består nå av fem mennesker som sitter som analytikere og de har i tillegg assistenter.

-Vi har vært heldig med våre ansettelser. Det er morsomt at vi har klart å rekruttere så dyktige mennesker med tanke på den turbulente vår og sommeren vi har vært gjennom, forklarer Nystrøm til NA24.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere