Keiseren av Stockholm

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

- Det føles veldig bra, sier Petter Stordalen.

24.06.09 14:10

Petter Stordalen trosser de dårlige tidene og satser som aldri før. Onsdag ble det kjent at hotellkongen har åpnet lommeboken i sommervarmen.

NA24 - din næringslivsavis

Det skjer ved at Choice Hotels kjøper driftsselskapet bak de anerkjente svenske stjernehotellene Nordic Light og Nordic Sea. Dermed tilføres hotellkjeden et sett med hoteller i den øvre ligaen.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

- Beveger oss inn et nytt marked
- Det føles veldig bra at Choice beveger seg inn et nytt marked som har betydelig potensiale, og vi kommer til å konkurrere knallhardt i dette segmentet. Dette er et kjøp som åpner et sett med muligheter, sier Petter Stordalen til NA24.

Med til sammen 542 nye rom på hotellene Nordic Light Hotel og Nordic Sea Hotel, blir Choice Hotels Scandinavia den største hotellkjeden i Stockholm, med den beste dekningen av byen.

- Prisene på hotellrom er dumpet som følge av finanskrisen. Du er ikke redd for å gape over for mye?

- Dårlige tider er gode tider for oss i Choice til å tenke annerledes. Det betyr muligheter, sier Stordalen.

- Finansiell tyngde
Administrerende direktør Torgeir Silseth i Choice Hotels sier i en pressemelding at kjøpet er et resultat av en langsiktig vekststrategi i Skandinavia.

- Vi opplever alle tøffe tider i hotellbransjen, men i Choice har vi finansiell tyngde til å se på muligheter med en betydelig lengre tidshorisont. I Nordic har vi funnet mange av de mulighetene. Nå ser vi frem til å bygge videre på det Ejnar Söder og Hans Mellström har etablert, sier Torgeir Silseth, administrerende direktør i Choice Hotels Scandinavia.

Kjøpesum ukjent
Nordic eies frem til i dag 60 prosent gjennom hotellveteranen Ejnar Söders selskaper, og 40 prosent gjennom Hans Mellströms selskap Viamare Invest.

Stordalen sier til NA24 at han har blitt enig med eierne om å ikke offenttliggjøre de finansielle detaljene i overtakelsen.

- Både Nordic Light Hotel og Nordic Sea Hotel er suksesshistorier siden dag en, og det har vært en spennende og morsom reise. Nå skriver vi snart 10 år og det er på tide at noen andre tar over, sier Ejnar Söder og Hans Mellström i en pressemelding.

Choice-kjeden har allerede Stockholms to største hoteller, Clarion Hotel og Clarion Hotel Sign med henholdsvis 532 og 558 rom. I løpet av de neste årene planlegger Choice å åpne Quality Solna Nationalarena og Clarion Airport Hotel Arlanda. Nordic hotellene vil beholde brandet Nordic og drives videre av Choice Hotels.

Choice opplyser at selve overtakelsen vil skje snarlig, sammen med utvikling av detaljer for videre drift og satsning.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.