NA24.no

Keith har styret klart

Sist oppdatert:
Mandag ettermiddag braker det løs i Gude-selskapet Thin Film Electronics. Robert Keith har nytt styre klart etter overraskende melding.

I starten av september kalte Fast Search & Transfer inn til generalforsamling i Hans Gude Gudesen-selskapet Thin Film Electronics. De ville tvinge selskapet til å avholde en presentasjon av hva de har fått til så langt, samt en votering over styret.

NA24 - din næringslivsavis

Presentasjonen ble holdt for aksjonærer 21. september.

Les mer her: Kjendisforsker slår tilbake

Men søndag ble det klart at styret i Thin Film, som består av Hans Gude Gudesen, Jon Wiggen og Ole Jørgen Fredriksen, trekker seg. Dette ble altså kjent dagen før generalforsamlingen.

Styret tok over selskapet etter at Thin Film ble skilt ut av Opticom etter en opprivende aksjonærkonflikt mellom Hans Gude Gudesen på den ene siden og de britiske investorene Thomas Fussell og Robert Keith på den andre siden.

Har nytt styre klart
Robert Keith er bestyrtet over at styret i selskapet gir seg med bare én dags varsel til å få på plass et nytt styre.

- Det er uhørt at styret går av i samlet flokk og sier til folk på søndag at de vil gå av på mandag, sier Keith til NA24.

Ifølge Keith har de nå har funnet erstattere til styret som har meldt at de ikke stiller til gjenvalg. Men den britiske investoren vil ikke ut med navnene til disse.

- Det er folk med god styreerfaring. De har god erfaring innen industriell forskning på dette feltet, sier Keith til NA24.

Avviser masing
Til Dagens Næringsliv forteller Wiggen mandag at Keith har sjikanert både ham og Gudesen.

- Vi har prøvd å ikke gå inn i en polemikk, men nok er nok, sier Wiggen til avisen.

Blant annet skal Wiggen ha reagert på sterkt press fra aksjonærer, som Keith representerer, for å få presentasjoner av selskapet. Keith har tidligere kommet med flengende kritikk til styret som nå har varslet at de ikke tar gjenvalg.

Keith avviser at aksjonærene har mast og gjort hverdagen tøff for Wiggen og Gudesen.

- Fra noen måneder siden og frem til i dag har jeg hatt fire e-poster med Gudesen og to tre med Wiggen. Jeg har ikke snakket med dem på seks måneder. Tom (Thomas Fussell, red. anm.) har hatt noen samtaler med Wiggen og noen mailer, sier Keith til NA24.

Han mener at samlet har e-post-korrespondansen vært på ”én meter” det siste halve året, mens totalt har det dreid seg om 10 minutter samtale.

Keith har vært særlig bestyrtet over at Gudesen og Wiggen ikke har ønsket å presentere selskapet for noen etter at de tok over i mai. Siden den gang har også flere ansatte blitt sparket ut av selskapet. Noen presentasjon har det ikke vært før Gude Gudesen og Wiggen innkalte til en presse- og analytikerkonferanse i Oslo den 21. september.

Ikke fornuftige rammevilkår
Avtroppende styreformann i Thin Film, Jon Wiggen, forteller til NA24 at det var umulig å fortsette som styreformann under de rådende omstendigheter.

- Vi synes ikke det er fornuftige rammevilkår tilstede, sier Wiggen og viser til aksjonærer (blant annet Robert Keith, red. anm) som ikke er enige i styrets strategi samt gir den husfred som kreves for å drive et styrearbeide.

Wiggen forklarer hvorfor styret, med han i spissen, nå trekker seg.
Wiggen forklarer hvorfor styret, med han i spissen, nå trekker seg.

Styret som liggen leder, og som nå ikke tar gjenvalg, har følt at de ikke har støtte fra flertallet av investorene, men fra minoritetsaksjonær Gudesen. Wiggen forteller også at det ikke har vært tilfredsstillende å bli løpende utskjelt og latterliggjort av aksjonærer.

- Da får de heller ta tak i dette selv, sier Wiggen til NA24.

Han stiller seg uforstående til at Keith synes nyheten om at styret trekker seg er overraskende.

- Det kan ikke komme som et sjokk, sier Wiggen som forteller at de har hatt en dialog rundt dette den siste uken.

Kaster Gude ut?
Dersom Robert Keith, sammen med Fast og de andre aksjonærene, får et nytt styre på plass mandag ettermiddag, vil Gudes tid i selskapet kunne være over.

- Vil dere sparke Gudesen ut av selskapet dersom dere vinner frem i dagens generalforsamling?

- Det har vi ikke vurdert. Vi er ikke hevngjerrige. Han sa i juli at han ville jobbe gratis for selskapet. Jeg vet ikke om han er ansatt. Men om han er det, må vi snakke med ham og se om han er kvalifisert for å jobbe i selskapet. Men vi vet svaret på det, gjør vi ikke, spør Keith retorisk.

NA24 iMarkedet vil være tilstede på generalforsamlingen i ettermiddag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere